Skip to main content
  • Nieuws
  • Ontdek hoe bedrijven online videomarketing inzetten in het #BusinessVideo eBook

Ontdek hoe bedrijven online videomarketing inzetten in het #BusinessVideo eBook

  • 15/05/2020

Terwijl de grote meerderheid van de bedrijven vinden dat video steeds belangrijker wordt in hun marketingstrategie, heeft slechts een minderheid voldoende kennis over videomarketing. Ontdek de resultaten van het onderzoek in een eBook.

Begin dit jaar peilden we samen met TrendsTop en Motionmakers bij ondernemingen in diverse sectoren en verschillende regio’s naar hoe zij videomarketing inzetten bij hun online communicatie. 325 kleine, middelgrote en grote ondernemingen namen hieraan deel. 

Dat het op online media steeds moeilijker wordt om de aandacht te trekken, is geen verrassing. Dat video beter rendeert dan andere vormen om producten en diensten aan te prijzen, wordt ook door 2 op de 3 ondernemingen onderschreven. 86% vindt zelfs dat video steeds belangrijker wordt in de marketingstrategie. 

Aan de slag 

De Vlaamse ondernemingen zijn al wel overtuigd over de rol van video, maar de kennis en kunde ontbreekt vaak nog. Te vaak wordt video gezien als een doel in plaats van een middel. Bijna 6 op 10 geeft aan te weinig kennis te hebben van online video en ruim 4 op 10 heeft geen videostrategie en worstelt met het meten van het effect van de video’s. 

De onderzoeksresultaten zijn gebundeld in een overzichtelijk eBook dat je gratis kan downloaden. 

Contactpersoon

Martine Taeymans

Directeur Communicatie & Marketing

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd