Skip to main content

Ontdek hier de Brexit Impact Scan

  • 18/09/2018

Op 29 maart volgend jaar is het zover: dan verlaat het Verenigd Koninkrijk officieel de EU. Tot vandaag is er echter nog steeds geen akkoord bereikt rond de brexit waardoor het risico op een ‘harde brexit’ een stuk groter is geworden. 

Bedrijven die zaken doen met het VK doen er dan ook goed aBrexit Impact Scanan om voorzorgsmaatregelen te treffen om de negatieve gevolgen van de brexit op te vangen. Of zoals de Europese Commissie nu reeds enkele weken verkondigt: “hoop op het beste maar bereid je voor op het ergste”.

In opdracht van de Brexit High Level Group waar Voka -Vlaams Netwerk van Ondernemingen CEO Hans Maertens in zetelt, heeft de Federale Overheidsdienst Economie een Brexit Impact Scan ontwikkeld om bedrijven te helpen in hun brexit voorbereidingen.

Na het invullen van een vragenlijst, krijgen bedrijven een uitgebreid, gepersonaliseerd adviesrapport die hen kan helpen bij het zich voorbereiden op de brexit. Zaken die onder andere aan de orde komen zijn invoer, uitvoer, intellectuele eigendom, gebruik van digitale diensten, vervoer en toeleveranciers.

Let wel: aangezien de onderhandelingen nog steeds lopende zijn geeft deze scan u het beste advies op dit moment, maar geeft u zolang de onderhandelingen nog lopen geen uitsluitsel. Het is echter belangrijk om nu reeds stil te staan bij de mogelijke gevolgen van een harde brexit op uw bedrijf opdat u voldoende voorbereid bent indien een dergelijk scenario zich zou voltrekken.

Ontdek hier de Brexit Impact scan

Contactpersoon

Gilles Suply

Adviseur Europese Zaken & Internationaal Ondernemen

Advertentie Vermant - mei
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - OBD
Gosselin
Welt white paper
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
Proximus