Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ontdek de meerwaarde van duurzaam ondernemen

Ontdek de meerwaarde van duurzaam ondernemen

  • 04/07/2022

Bij bedrijven is er een grote bewustwording rond duurzaam ondernemen. Steeds meer wordt de zorg voor onze planeet gelinkt aan de core business. Dat stellen we effectief vast bij de bedrijven die deelnemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Duurzaam ondernemen is efficiënt produceren. Je hebt minder grondstoffen nodig, produceert minder afval, je verbruikt minder water en energie, producten gaan langer mee, worden 100% recycleerbaar en het haalt je CO2-voetafdruk en milieu-impact drastisch naar beneden.
 

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Zorg dagen voor de planeet én de toekomst van je bedrijf. Dat is precies het traject en engagement dat we aangaan met bedrijven die deelnemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en die aan de slag willen gaan met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Stap je in dit traject in, dan verbind je je ertoe om op basis van een actieplan duurzaam te ondernemen. Realiseer je minimum tien acties, dan ontvang je een officieel certificaat. Afhankelijk van je engagement kan je SDG Pioneer, SDG Champion of SDG Ambassador worden. Deze erkenning krijg je persoonlijk en officieel uit handen van de Verenigde Naties.
 

duurzaam ondernemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Orakel Groep wil volledig afstappen van primaire grondstoffen. De jetons (bv. als betaalmiddel op festivals) worden nu reeds gemaakt van visnetten, aardappelschillen en zelfs gerecycleerde kauwgom.

Lerend Netwerk Duurzaam Ondernemen

In een Lerend Netwerk leer je niet alleen van een expert maar je deelt ook heel wat waardevolle kennis en ervaring met andere bedrijven. Dit netwerk richt zich tot bedrijfsleiders en managers of medewerkers die actief zijn in HSE, HR, CSR, productie, … van bedrijven die zich duurzaam willen verbeteren tot een futureproof bedrijf. Samen gaan we dieper in op thema’s als duurzame consumptie en productie, mobiliteit, sociale en economische inclusie, CO2-voetafdruk, stakeholdermanagement, behoorlijk bestuur, duurzaamheidsverslaggeving, zero waste management, … . Regelmatig gaan we ook op bezoek bij de deelnemende bedrijven.
 

Business Club Duurzaam Ondernemen: laat je inspireren door pionierende bedrijven!

Net zoals het Lerend Netwerk is de Business Club er voor bedrijfsleiders en managers of medewerkers die actief zijn in HSE, HR, CSR en productie. Via vijf leerrijke bedrijfsbezoeken met gezellige netwerking achteraf doe je inspiratie op voor een innovatieve verduurzaming van jouw bedrijf: product as a service, bioafbreekbare en gerecycleerde grondstoffen, circulaire oplossingen voor afvalstromen, gewasbescherming zonder chemicaliën, …
 

Academie Duurzaam Ondernemen

Voka organiseert op regelmatige basis opleidingen, workshops en inspiratiesessies rond actuele duurzaamheidsthema’s als duurzaam watergebruik, afvalbeheer, de CO2-voetafdruk, de Europese Green Deal, duurzaamheidsverslaggeving, milieu essentials, …
 

Duvel Moortgat> Duvel Moortgat investeert in een state-of-the-art waterhergebruikinstallatie die 220.000m3 aan hergebruik water per jaar kan opleveren.
 
 

Artikel uit publicatie