Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ontdek de genomineerden van 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers

Ontdek de genomineerden van 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers

  • 21/04/2023

persbericht

De kanshebbers op de 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka – KvK Limburg zijn bekend. Dirk Ceyssens (Group Ceyssens), Luc Jeurissen (Trixxo) en de herbestemming van de Ford-site (H.Essers & Group Machiels) maken kans op deze prestigieuze onderscheiding. Met de jaarlijkse Ondernemersprijs Herman Dessers belonen we een persoon, onderneming of organisatie die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd ten voordele van de provincie Limburg. De laureaat van de Ondernemersprijs wordt op 8 juni bekendgemaakt tijdens “Onder de Sterren”, de jaarvergadering van Voka – KvK Limburg in de Trixxo Arena in Hasselt.

Het is al voor de 29ste keer dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg het genoegen heeft om de prestigieuze Ondernemersprijs Herman Dessers uit te reiken. “Het doel van deze onderscheiding is het ondersteunen en aanmoedigen van ondernemers en ondernemingen uit Limburg die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben ten voordele van de provincie Limburg waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen”, vertelt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg.

De toewijzing van de Ondernemersprijs Herman Dessers gebeurt in twee fases. Na een oproep op de verschillende Voka-kanalen en het Voka-magazine Bedrijvig Limburg krijgen de meer dan 30.000 lezers en volgers de kans om nominaties door te geven. Uit de vele inzendingen bespreekt de jury de meest voorkomende namen. Op basis van een financiële analyse van KPMG en een uitgebreide media-analyse kiest de jury vervolgens drie genomineerden en één winnaar.

De jury van de Ondernemersprijs Herman Dessers bestaat uit: Karin Van De Velde (voorzitter Voka – KvK Limburg), Jos Lantmeeters (gouverneur provincie Limburg), Bernard Vanheusden (rector UHasselt), Indra Dewitte (hoofdredacteur HBvL), Eddy Eerdekens (hoofdredacteur TVL), Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg), Ivo Marechal (lid Raad van Bestuur Voka – KvK Limburg) en Hendrik Esssers (bestuurder Voka – KvK Limburg).

De drie genomineerden in willekeurige volgorde:

Dirk Ceyssens (Group Ceyssens)

In 1999 nam Dirk Ceyssens het glasbedrijf van zijn vader over. Door in een vroeg stadium in te zetten op innovatie en differentiatie is hij erin geslaagd om over een tijdspanne van 24 jaar zijn onderneming in Heusden-Zolder om te toveren tot een totaalspeler die exclusieve en gebruiksvriendelijke ramen en glasproducten aanbiedt, voor zowel renovatie als nieuwbouwprojecten, met enkele bekende namen onder het cliënteelbestand zoals Rode Duivel Kevin De Bruyne en rocklegende Mick Jagger. Group Ceyssens is over de hele wereld actief, maar heeft haar wortels diep in de Limburgse grond verankerd. Dankzij gerichte investeringen en een sterk businessplan ziet de toekomst van Dirk Ceyssens’ bedrijf er ongetwijfeld glashelder uit.

Luc Jeurissen (Trixxo)

Een oude bakkerij in de Groenstraat in Hoeselt wordt in 2005 het eerste kantoor van dienstenchequebedrijf en strijkatelier Work@Home, negen jaar later wordt de onderneming tot Trixxo gedoopt. Na een gestage groei in de beginjaren gaat het plots hard voor het bedrijf van CEO Luc Jeurissen. Door gerichte overnames, de oprichting van uitzendbureau Trixxo Jobs, de verdere diversificatie in Wallonië en Nederland en de organische groei neemt Trixxo reuzenstappen. Met meer dan 200 kantoren in België en Nederland en meer dan 14.000 medewerkers is het bedrijf uit Hoeselt een toonaangevende speler in de dienstencheque-en uitzendsector geworden. Met een nagelnieuw kantoor in Hoeselt bevestigt Jeurissen zijn verankering in Limburg. Met de ambitie om 100 jaar te worden en de kaap van 500 miljoen euro omzet die in zicht is, is voor Jeurissen en co the sky the limit.

Herbestemming Ford-site (H.Essers & Group Machiels)

18 december 2014 gaat de Ford-fabriek in Genk onherroepelijk dicht. Meer dan 4.000 mensen verliezen hun baan, ook vele honderden indirecte jobs verdwijnen. Een klap voor onze Limburgse economie, maar rechtstaan na een uppercut is waar wij Limburgers goed in zijn. Onder aanvoering van verschillende stakeholders wordt de herontwikkeling van de site in Genk in gang gezet. Twee drijvende krachten van deze herbestemming zijn de logistieke speler H.Essers en de duurzame ontwikkelaar Group Machiels. Met gedelegeerd bestuurders Gert Bervoets (H.Essers) en Louis Machiels (Group Machiels) in de cockpit worden in no time business cases opgesteld én gerealiseerd. Zo ontstaan er onder meer een nieuwe logistieke hal en de containerterminal ‘Port of Limburg’. De joint venture Genk Green Logistics (Group Machiels – Intervest) trekt een nagelnieuw logistiek centrum voor de maakindustrie en e-commerce op, waar intussen al verschillende bedrijven hun intrek hebben genomen. Met dank aan de private sector is deze herbestemming de snelst ontwikkelde reconversiesite van België. Het is een toonbeeld voor de rest van de wereld, of hoe bedrijven samenwerken om samen te kunnen groeien in het belang van onze Limburgse maatschappij.

Jaarvergadering ‘Onder de Sterren’

“Onze drie kanshebbers op de Ondernemersprijs Herman Dessers zijn stuk voor stuk ambassadeurs voor het Limburgse ondernemerschap”, zegt Karin Van De Velde. “Zij zijn het levende bewijs van ondernemerschap dat kan groeien en bloeien in onze provincie. Ondernemen doe je namelijk in goede én in kwade dagen, dat weten onze genomineerden als geen ander. En hoewel er maar één de laureaat kan worden van onze Ondernemersprijs, verdienen ze alle drie deze erkenning voor hun bijdrage aan het Limburgse ondernemerslandschap.”

Wie de opvolger wordt van Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens), wordt bekendgemaakt op donderdag 8 juni tijdens de jaarvergadering “Onder de Sterren” van Voka – KvK Limburg, een groots netwerkevent in de Hasseltse Trixxo Arena met een inspirerende awardshow waarop we ook alle winnaars van onze Vokawards extra in de kijker zetten.

Meer info over de jaarvergadering “Onder de Sterren” vind je hier: https://www.voka.be/limburg/event/onder-de-sterren

Contactpersonen

Manon Beerten

Directeur marketing & communicatie