Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “In ons netwerk rollen we de rode loper uit voor ambitieuze jonge managers.”

“In ons netwerk rollen we de rode loper uit voor ambitieuze jonge managers.”

  • 01/12/2023

Deze maand verwelkomen we in deze rubriek Tom Janssen, COO bij Itzu Talent Solutions, en Ed Somers, gedelegeerd bestuurder van het vastgoedkantoor Vestio. Tom is gewezen voorzitter van het Netwerk Voka Future Leaders, terwijl Ed als voorzitter mee zijn schouders zet onder de Voka Community Vastgoed. Hoe overtuigen ze nieuwe leden om aan te sluiten?

Netwerk 
Voka Future Leaders

We houden eerst halt bij het Netwerk Voka Future Leaders, waar Tom Janssen onlangs de voorzittersfakkel doorgaf aan Fabienne Vanwynsberghe (Believe, Inspire and Grow). “Ik kon de taak als voorzitter jammer genoeg nog moeilijk combineren met mijn drukke professionele agenda. Bovendien heeft het netwerk ook nood aan veel dynamiek op alle levels, dus ook op het vlak van voorzitterschap en stuurgroepsamenstelling”, geeft Tom aan. “Toch kijk ik met veel voldoening terug op het voorbije voorzittersjaar, omdat ik samen met een fantastische stuurgroep ons netwerk Future Leaders kon uitbouwen. Ik blijf trouwens actief in het bestuur.”


 

Tom Janssen

“In ons netwerk rollen we de rode loper uit voor jonge, ambitieuze managers, kaderleden en toekomstige bedrijfsleiders – met een leeftijdsgrens tot 40 jaar – om in een ontspannen sfeer topics rond algemeen management aan te snijden. Dit doen we zowel via het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen als via externe sprekers die boeiende uiteenzettingen presenteren over bedrijfsvoering, management en ondernemerschap. Onze leden appreciëren deze aanpak.”


Warm clubgevoel

“Vandaag telt ons netwerk vijfentwintig leden. Nieuwe leden zijn meer dan welkom, al willen we onze netwerkgroep niet te groot maken. We streven immers naar een hechte groep met een combinatie van inhoudelijke diepgang en een vertrouwelijke sfeer. Bij elke netwerkactiviteit zien we een zeer mooie opkomst van zo’n twintig leden. Een warm clubgevoel, gekoppeld aan waardevolle content en een gezonde dosis plezier, daar streven we naar!”


Uniek bedrijfsbezoek

Een van de recente activiteiten waarop Tom als ex-voorzitter erg trots is, was een bedrijfsbezoek aan het Eindhovense ASML. “Dankzij Voka – KvK Limburg kregen we de kans om op bezoek te gaan bij deze wereldleider in lithografieapparatuur voor de halfgeleiderindustrie. Het gebeurt niet vaak dat je achter de schermen mag kijken van een wereldspeler die de wereldeconomie mee draaiende houdt.”

Netwerk 
Voka Community Vastgoed

Vastgoedprofessionals houden van netwerken. Vraag dat maar aan Ed Somers, voorzitter van de Voka Community Vastgoed. Samen met een uitgebreide stuurgroep van vastgoedcollega’s en verantwoordelijke ambtenaren sleutelt hij elk seizoen volop aan een boeiend netwerkprogramma en werft hij met plezier nieuwe leden.

“Onze community telt vandaag bijna 250 leden”, bevestigt Ed. “Dit mooie ledenaantal biedt ons unieke kansen om sectorgenoten in vastgoed samen te brengen. Bij elke activiteit die we organiseren, zien we hoe gretig nieuwe connecties worden gelegd en hoe kennis en expertise in vastgoedthema’s worden gedeeld.”

ed somers

Gevarieerde activiteitenkalender

“Als voorzitter waak ik er mee over dat onze activiteitenkalender elk seizoen evenwichtig samengesteld is, op maat van onze leden. We laten een bouwteam aan het woord, met focus op architectuur, de visie van de bouwheer of een inspirerende samenwerking. Of we ontdekken de ontwikkelingsplannen van een lokaal bestuur tijdens een stadsbezoek. Onlangs bezochten we de Velodroom in Heusden-Zolder, en ook een netwerkreis naar Madrid staat op het programma.”

Vastgoed Awards
 

Als kers op de taart van dit Netwerk haalt Ed graag nog de Vastgoed Awards aan, de place to be voor elke vastgoedprofessional. “De eerste editie – in november 2022 – was meteen een schot in de roos, met ruim 350 deelnemers en vier trotse awardwinnaars. Kruis alvast 23 mei 2024 aan in de agenda, want dan organiseren we in Genk een nieuwe editie. Niet te missen!” ◀

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie