Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Ons familiebedrijf doorstaat de tand des tijds

Ons familiebedrijf doorstaat de tand des tijds

  • 02/11/2021

In 1989 startten Ronny Schreurs en Martine Van Hemelen hun eerste duopraktijk in Opglabbeek. 32 jaar later is Esthedentalplus uitgegroeid tot een multidisciplinair tandheelkundig centrum met ruim 70 medewerkers. Sinds enkele jaren zetten dochter Michelle en zoon Maxime mee hun schouders onder het dagelijks bestuur van het familiebedrijf. Michelle legt ons uit hoe die samenwerking verloopt.

Esthedentalplus

 

“Samen met onze medewerkers zetten we volop in op een familiale en informele sfeer in ons familie­bedrijf.”

Michelle: “Omdat het bedrijf van onze ouders de voorbije decennia razendsnel is gegroeid – met extra vestigingen in Maasmechelen, Bree en sinds vorig jaar ook Hasselt – besloten Maxime en ik om mee in de zaak te stappen. Maxime leidt het financieel beheer, businessprocessen en facilitaire aandachtspunten mee in goede banen, terwijl ik zelf een meer dan goedgevulde agenda heb als hr-verantwoordelijke. Werving en selectie van nieuwe medewerkers, loon­beheer, learning & development,… alle hr-aspecten passeren de revue. En door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is dit best een pittige uitdaging.”

IJzersterke familieband

Het vergt soms de nodige diplomatie om als gezin dagelijks een bloeiende zaak te runnen, maar tegelijk zorgt de familieband ook voor een solide fundament. Michelle: “We vertrouwen elkaar blindelings. We slagen erin om op een transparante manier met elkaar te communiceren, zeker als er moeilijke knopen doorgehakt moeten worden. Soms is het wel lastig om een gezond evenwicht te vinden tussen het behouden van zaken die goed lopen en de drang om te innoveren. Dit levert soms pittige discussies op, maar gelukkig niet aan de keukentafel.” (lacht)

“Voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling zie ik in ons familiebedrijf zeker enkele mooie pluspunten: mijn ouders geven me veel vertrouwen – wat zich vertaalt in een boeiend takenpakket – en bovendien zit ik in de driver’s seat om mijn job inhoudelijk mee vorm te geven. Anderzijds mis ik vaak wel een externe sparring partner om zakelijke of hr-ideeën af te toetsen. Dankzij de Voka-vormingstrajecten kan ik alsnog inspiratie opdoen bij collega-ondernemers.”

Voka inspireert en motiveert

Michelle is erg enthousiast over het NextGen-traject dat ze onlangs volgde: “Door de waan van de dag en overvolle agenda mis ik soms de broodnodige tijd om mijn eigen loopbaan en groeitraject kritisch te evalueren. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom nam ik deel aan het NextGen-traject van Voka, en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Deze tweedaagse dwong me immers om een stap terug te zetten, mijn eigen professionele sterktes en zwaktes met andere young potentials te bespreken en verfrissende zakelijke ideeën om te zetten naar nieuwe opportuniteiten voor ons familiebedrijf.”

“Ondanks mijn drukke agenda ben ik van plan om in de toekomst meer tijd vrij te maken voor netwerkmomenten die Voka organiseert. Het is en blijft immers enorm boeiend om collega’s uit andere sectoren te ontmoeten en te horen hoe zij bepaalde ondernemingsvraagstukken aanpakken.” 

Contactpersoon

Ellen Heymans

Adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie