Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Ondernemingen strijden om plek op WK Ondernemen

Ondernemingen strijden om plek op WK Ondernemen

  • 05/07/2022

De Antwerpse app-ontwikkelaar Bingli mocht vorig jaar als nationale winnaar ons land vertegenwoordigen op de Entrepreneurschip World Cup in Riyadh. Ook in 2022 kunnen Belgische (pre)starters en scale-ups dingen naar de titel van ‘Beste Belgische pitcher’ tijdens de nationale selecties van de Entrepreneurship World Cup (EWC). De winnaar van deze nationale pitchcompetitie kan zich dit najaar plaatsen voor de wereldwijde eindronde in Saoedi-Arabië.

Bedrijven kunnen zich kandidaat stellen via voka.be/ewc. De deelnemers zijn onder te verdelen in drie categorieën: ondernemingen in de ideeënfase (Idea Stage), ondernemingen in de startersfase (Early Stage) en ondernemingen in een eerste groeifase (Growth Stage). Per categorie worden negen kandidaten geselecteerd, die hun ​ pitching skills mogen laten zien in de voorrondes.

Van alle Belgische inzendingen mogen 27 starters in september naar de nationale voorrondes. Daar worden uit elke categorie telkens drie finalisten geselecteerd.

Op 28 september nemen de negen finalisten het tegen elkaar op in de nationale finale in Oostende. De jury bestaat uit experten uit onder andere de ondernemerswereld, het Global Entrepreneurship Network Belgium en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. De Belgische kampioen mag vervolgens deelnemen aan de internationale eindronde, die plaatsvindt in november in Riyadh (Saoedi-Arabië).

In 2021 schreven zich wereldwijd 175.000 startende bedrijven in voor de wedstrijd. De nationale voorrondes in de verschillende landen leverden uiteindelijk 100 finalisten op, die in Riyadh mochten strijden om de hoofdprijzen. Ook nu weer is meer dan één miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar het zijn vooral de wereldwijde uitstraling en de internationale netwerkopportuniteiten die voor jonge ondernemingen grote groeimogelijkheden bieden.

Contactpersonen

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

Sven De Vocht

Directeur dienstverlening

AW_Welt_6stappenplan
AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering