Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers verkennen opportuniteiten van Indiase markt met Voka en FIT

Ondernemers verkennen opportuniteiten van Indiase markt met Voka en FIT

  • 22/04/2022

Op zaterdag 23 april vertrekken 10 ondernemers naar India onder begeleiding van Voka West-Vlaanderen en Flanders Investment & Trade (FIT). Gedurende een week zullen ze er de mogelijkheden van de Indiase afzetmarkt verkennen. Met een van de snelst groeiende economieën ter wereld biedt India heel wat opportuniteiten voor (beginnende) exporteurs. Deze internationale missie wordt georganiseerd in het kader van Start2Export2, een exclusief begeleidingstraject voor ondernemers met internationale groeiambities. 

India

Waarom India?

Met meer dan 1 miljard inwoners verspreid over 28 staten op een oppervlakte die 240 keer zo groot is als Vlaanderen, is de Indiase afzetmarkt complex en uiterst divers. Koopgedrag, smaken en klantbehoeften verschillen per regio. Net door die grote omvang en diversiteit biedt de markt mogelijkheden voor allerlei sectoren. Kansrijke sectoren zijn onder andere: gezondheidszorg, lucht- en ruimtevaart, technologie, …

India heeft zich de afgelopen decennia sterk weten te ontwikkelen. Vandaag is het de zesde grootste economie ter wereld en bovendien een van de snelst groeiende. De groeiende, goed opgeleide middenklasse staat open voor nieuwe producten. Bovendien spreekt het leeuwendeel van de zakenmensen vloeiend Engels, een enorm voordeel voor wie relaties wenst uit te bouwen. Ondanks de pandemie blijven de economische vooruitzichten positief.

Een S2X2-traject stelt bedrijven in staat om een onbekende markt te ontdekken met de steun van experten en in het gezelschap van een groep gelijkgezinden.

Peter Jaspers, coördinator Binnenlands Netwerk Flanders Investment & Trade

Start2Export2 India

Dankzij het Start2Export2-traject kunnen West-Vlaamse ondernemingen begeleid hun eerste stappen zetten op deze nieuwe markt. Het traject wordt georganiseerd door Voka West-Vlaanderen in samenwerking met Flanders Investment & Trade (FIT).

"Een S2X2-traject stelt bedrijven in staat om een onbekende markt te ontdekken met de steun van experten en in het gezelschap van een groep gelijkgezinden. Tijdens het voortraject kunnen de deelnemers werken aan hun exportvaardigheden via interacties met de adviseurs van FIT en Voka West-Vlaanderen. We bieden ook steeds een Exportmeter aan, die het exportpotentieel van het bedrijf in kwestie in kaart brengt”, zegt Peter Jaspers, coördinator Binnenlands Netwerk Flanders Investment & Trade. “Voor, tijdens en na de missie is er ruimte voor kennisdeling aan de hand van een aantal workshops. Tijdens de missie zelf ga je als groep extra enthousiast de uitdagingen aan in een land als India, waar mogelijkheden en risico’s legio zijn."

Tijdens hun groepszakenreis zullen de deelnemers Bangalore, Mumbai en de Indiase hoofdstad New Delhi verkennen. In New Delhi brengen ze ook een b2b-bezoek aan AAHAR, de International Food & Hospitality Fair. Vooraf werden de (potentiële) exporteurs optimaal voorbereid op hun internationale missie met een kick-off-webinar over de do’s & don’ts tijdens het zakendoen in India, een intakegesprek en een praktische workshop. Na de reis volgt een evaluatiesessie.

S2X2 India

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag