Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers en Jan Jambon op studiemissie in Ruhrregio

Ondernemers en Jan Jambon op studiemissie in Ruhrregio

  • 07/09/2022

Samen met een dertigtal ondernemers, Vlaams minister-president Jan Jambon en Antwerps havenschepen Annick De Ridder brengt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vandaag en morgen een studie- en netwerkbezoek aan Duisburg en de Ruhrregio. Dit Duitse knooppunt van haven en industrie vertoont sterke overeenkomsten met het Antwerpse havengebied.

‘De aanwezigheid van een grote industriële cluster maakt dat er historisch sterke banden zijn tussen de regio’s Antwerpen-Waasland en het Ruhrgebied. En dat ze vandaag dus ook voor dezelfde uitdagingen staan op vlak van energie en duurzame transitie. Onze ondernemers kunnen hier dus veel ideeën opdoen’, ​ zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Maar tegelijk benadrukt hij ook dat dit bezoek meer is dan een studiemissie. ‘De Antwerpse en bij uitbreiding ook Vlaamse economie is sterk gericht op Duitsland. Het is van het grootste belang dat Duitse bedrijven blijven investeren in onze regio. De aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon, die onze delegatie leidt, en van Antwerps havenschepen Annick De Ridder, die ook voorzitter is van Port of Antwerp-Bruges, is in die zin een heel belangrijk signaal.’

De deelnemers aan de missie krijgen onder meer een uitgebreide rondleiding in de haven van Duisburg met een bezoek aan TrHy; het innovatiecentrum voor waterstoftoepassingen. Daarna worden ze samen met minister-president Jan Jambon ontvangen in de exclusieve Industrie en Business Club van Düsseldorf voor een netwerkreceptie. Als afsluiter staat er morgen nog een uitgebreid bezoek gepland aan het hoofdkwartier van Evonik in Essen.

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

AW_Welt_6stappenplan