Skip to main content
  • Nieuws
  • Ondernemers in debat met EU-prominenten

Ondernemers in debat met EU-prominenten

  • 29/09/2017

“De EU is belangrijk, maar de EU is niet evident.” Zo opende Niko Demeester, secretaris-generaal van Voka, een debat tussen ondernemers en EU-prominenten. Met dit initiatief wil Voka de ondernemingen de kans geven om rechtstreeks in discussie te gaan met vooraanstaande EU-getuigen.

 

debatOp het EU-debat, georganiseerd door Voka op 27 september, waren onder meer te gast: Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (Sp.a), Julie Bynens, algemeen afgevaardigde van Vlaanderen bij de EU en Steven Engels, voormalig European semester Officer binnen de Vertegenwoordiging van de Commissie in België. Elk van hen benaderde de discussie vanuit hun eigen vakgebied binnen de Europese Unie.

Tijdens het debat kwamen thema’s aan bod als energie, mobiliteit, roaming en niet te vergeten de brexit. Thema's die zowel sterk leven bij de ondernemingen als binnen de EU. Daarnaast gaf het debat ondernemers ook de mogelijkheid om een verhelderende blik te krijgen op de werking van de EU.

De avond werd besloten met drie opmerkelijke puntjes:

  1. Als men een Vlaams probleem wilt aankaarten, dan moet men bellen met de bevoegde Vlaamse administratie of de Vlaamse Permanente Vertegenwoordiging, om te begeleiden en te helpen.
  2. 80% van de agenda is reeds opgesteld en afgetoetst voor deze door de ministers zelf op de Raad van de EU worden besproken.
  3. And last but not least, uiteindelijk heeft het Europees Parlement het eindwoord.

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez