Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Ondernemen is uit je comfortzone stappen"

"Ondernemen is uit je comfortzone stappen"

  • 21/06/2023

Artion, een jonge start-up uit het Gentse, wil met hun innovatief keuringsplatform bedrijven volledig ontzorgen op vlak van wettelijke keuringen. Heel wat bedrijven hebben moeite om hun keuringen en onderhouden goed te managen en zijn hierdoor heel vaak wettelijk niet in orde. “Via ons platform doen we twee belangrijke zaken: we digitaliseren en automatiseren alle keuringen. Hierdoor moet de klant operationeel niks meer doen en kan hij zeker zijn dat alle installaties steeds correct gekeurd zijn.” Onze redactie ging in gesprek met co-founders Caroline Van der Steen en Tom Van Coillie.

Artion

Tekst Jolyn De Baets - foto Nathalie Dolmans

Bedrijf

Zorgen dat al je installaties correct gekeurd en onderhouden zijn, is geen evidentie. Dat weten Caroline en Tom maar al te goed. De nood vanuit de markt werd gehoord en de oplossing werd ontwikkeld. Met hun digitaal keuringsplatform ontzorgen ze hun klanten volledig. 

Artion werkt volgens een uitgekiend stappenplan om dit te verwezenlijken. “Alles start met een audit die alle te keuren installaties in kaart brengt en toont hoe de firma ervoor staat”, begint Tom. “Nadien wordt deze informatie gedigitaliseerd. Via ons platform krijg je een live dashboard van je volledige firma. Het platform zal dan automatisch zorgen dat alle keuringen op tijd worden uitgevoerd. Uniek bij Artion is dat de klant geen operationeel werk meer heeft én zeker is dat alles in orde is”, vult Caroline aan.

Bezielers 

Het verhaal van Artion begon bij Caroline. “Ik had een sterk moment”, lacht Caroline. De onderneemster werkte als directeur van de milieudienst van Gent en Brugge en nam na 15 jaar ontslag. Daarna richtte ze een milieu-adviesbureau op en in 2021 gaf ze samen met Jean-Michel Teerlinck vorm aan Artion. “Ondanks de gouden kooi was ik klaar om in het onbekende te springen en te starten als onderneemster. Dit vergde een grote portie lef en als ik eerlijk ben, zeker ook naïviteit. Ik ben echt uit mijn comfortzone gestapt.”

Inspiratiebron

De inspiratie voor Caroline kwam door haar jarenlange ervaring met milieuhandhaving. “Ik merkte dat er zeer veel onwetendheid was bij ondernemers over keuringen en vergunningen. Die onwetendheid zorgde voor ontelbare boetes en veroordelingen. Nu met Artion heb ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt om ervoor te zorgen dat bedrijven geen boetes of verzekeringsproblemen meer krijgen uit onwetendheid”, zegt Caroline.

Artion
Co-founders Caroline Van der Steen en Tom Van Coillie

 

USP

Het platform van Caroline en Tom is uniek in de markt. Een audit combineren met een automatisch platform dat alle keuringen aanstuurt bestond nog niet, maar is voor veel bedrijven een welgekomen oplossing en ontzorging.  “Caroline heeft vanuit haar ervaring een pijnpunt ontdekt dat nog niet was blootgelegd. Ze heeft een sluitende, laagdrempelige en innovatieve oplossing gevonden die we nu aan het uitrollen zijn”, zegt Tom.

Grootste meevaller

“Dat we elkaar leerden kennen”, zeggen ze beiden enthousiast. “Hoeveel geluk kan je hebben dat je een vennoot ontmoet met wie het zowel op persoonlijk als professioneel vlak klikt. We zijn enorm complementair. In mijn opzicht is 1+1 veel meer dan 2”, start Caroline. “We challengen elkaar continu en worden op die manier sterker. We zijn de perfecte tandem die Artion kan boosten naar het volgende niveau”, vult Tom aan.

Hoeveel geluk kan je hebben dat je een vennoot ontmoet met wie het zowel op persoonlijk als professioneel vlak klikt. We zijn enorm complementair. In mijn opzicht is 1+1 veel meer dan 2.

Caroline Van der Steen, co-founder Artion

Grootste uitdaging

“Onze potentiële klantenbasis is extreem breed. Onze uitdaging ligt erin om de juiste kanalen te vinden en onze klanten te overtuigen van het nut van ons platform”, vertelt Caroline. “Zonder Artion kan je ook werken, met Artion werk je stukken efficiënter en heb je zekerheid”, vult Tom aan.

Gouden tip

“Voor elke reden om te geloven in je idee, zijn er waarschijnlijk tien om er niet in te geloven. Als startende ondernemer moet je je focussen op de redenen waarom het wél zal lukken. Hier moet je steevast in geloven”, vertelt Caroline. “Ook praten met de juiste mensen is heel belangrijk. Je kan altijd leren van hun fouten en ervaringen. Iedereen zit met twijfels in het begin, niet onlogisch dat wij er ook hadden. Bryo had een groot aandeel in ons verhaal. Het idee voor Artion is gekomen door in contact te komen met andere (tech-)ondernemers die ons geïnspireerd hebben.”

Toekomst

Caroline en Tom willen Artion nu verder laten groeien. “Niet zo zeer in veel medewerkers omdat we via een SAAS-model werken, maar wel in aantal klanten. Het is een schaalbaar product omdat er maar weinig sectoren zijn waar we niets in kunnen betekenen”, aldus Tom. “De positieve feedback vanuit de markt zorgt voor een goeie portie energie om er tegenaan te gaan”, vult Caroline aan. “Onze huidige klanten zijn een goede accelerator voor het overtuigen van nieuwe klanten. We zijn benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft.”

artion.be

 

Start of schaal je onderneming

Wil je graag een eigen zaak starten? Ben je al gestart of ben je klaar om te schalen naar het volgende niveau? Dan is Bryo iets voor jou. Laat je interesse achter via onderstaand formulier en wij contacteren je snel voor een intakegesprek.

Noteer zeker ook de opstart van het volgende Bryo StandUp traject op 30 augustus 2023. Bryo StandUp is het Bryo traject voor toekomstige ondernemers vol ideeën, maar zonder gevalideerd businessplan. Samen verfijnen we je ideeën, buigen we ons over je businessmodel, je financieel plan, je sterktes en zwaktes. €250 euro voor 10 workshops en individuele coaching.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies

Artikel uit publicatie