Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Ondernemen is ook keihard met je hoofd tegen de muur knallen”

“Ondernemen is ook keihard met je hoofd tegen de muur knallen”

  • 17/04/2020

De beginjaren van een starter door de openhartige bril van de oprichter(s).

An en Thomas

Bedrijf

Justified helpt ondernemingen bij de invordering van onbetaalde facturen. Ze vorderen uw onbetaalde factuur in via de beste partner: advocaat, gerechtsdeurwaarder of incassobureau.

Bezielers

An Deraemaeker en Thomas Melis hadden al langer goesting om samen te ondernemen. Als gerechtsdeurwaarder ondervond Thomas dat het extern invorderingsproces van onbetaalde facturen nog veel ruimte voor verbetering had. An was consultant en zag hoeveel kopzorgen dit meebrengt voor bedrijven. 

Inspiratiebron

An en Thomas zagen drie grote problemen in de markt. Eén: het is heel moeilijk om een gerichte keuze te maken tussen een advocaat, gerechtsdeurwaarder of incassobureau. Twee: een externe partij is vaak prijzig. Drie: de opvolging van het proces vormt een hele uitdaging. 

USP

“Ons algoritme bepaalt via welke speler we onbetaalde facturen best invorderen. Die partners selecteren we trouwens zorgvuldig: ze werken efficiënt en voldoen aan alle wettelijke eisen. We bundelen de onbetaalde facturen en laten onze klanten meegenieten van het schaalvoordeel. En op ons gebruiksvriendelijk platform kan de klant steeds meevolgen.”

Grootste uitdaging

Je hebt vooral durf nodig, volgens An en Thomas. “Het is een grote sprong om je gouden kooi te verlaten en voor het onzekere te kiezen. Eens je die stap gezet hebt, wil je jezelf ten volle bewijzen. Dat maakt het heel aanlokkelijk om je concept tot in detail af te werken voor je het op de markt brengt. Maar dan riskeer je geld te investeren in overbodige zaken. Je moet een minimale versie durven lanceren om de markt te testen en vroegtijdig feedback te verzamelen. Lanceren, feedback verzamelen en dan snel optimaliseren.” 

Grootste meevaller

Justified heeft veel te danken aan energieleverancier Watz. “Vóór onze lancering hadden ze ons al het vertrouwen geschonken om samen in zee te gaan en ze zijn nog steeds trouwe klant. We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun onvoorwaardelijke steun.”

In 2022…

“Marktleider worden”, lachen An en Thomas. “Wij zijn eigenlijk een unieke speler en onze partners (denk aan advocaten, deurwaarders en incassobureaus) zijn net zo goed onze concurrenten.  Het is onze ambitie om als onafhankelijke partij in deze moeilijke en onoverzichtelijke markt dé referentie te worden voor onbetaalde facturen.”

Gouden tip

“Verruim je netwerk en wees dankbaar. Alleen kom je nergens. Het is door de steun en het vertrouwen van anderen dat je je dromen kan realiseren.”

Bryo

“Het is leuk om terecht te komen in een groep van ondernemers die je begrijpen en waar je open kan spreken over wat ondernemen echt is. De ups, maar zeker ook de downs. Want ondernemen is ook keihard met je hoofd tegen de muur knallen. En dan durf je aan jezelf twijfelen. Maar als je weet dat iedereen worstelt met het juist krijgen van zijn pitch, de bepaling van zijn prijsstrategie en de rekrutering van zijn eerste collega, dan weet je dat het goed komt.”

An en Thomas volgden in 2018-19 Bryo StartUp en stapten in 2020 in Bryo ScaleUp.

Bryo focust op enthousiast talent met een hoog potentieel en een grote goesting om te ondernemen. Als deelnemer aan Bryo krijg je begeleiding bij alle uitdagingen die op je weg liggen bij de opstart en groei van je eigen start-up. Naast de bijeenkomsten brengen we jou in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Hun feedback op jouw idee, project of start-up kan je voor individuele vragen steeds terecht bij jouw Bryo coach. Ontdek onze verschillende trajecten StandUpStartUp en ScaleUp

Ontmoet gelijkgezinden, leer van elkaar en van goede voorbeelden! Wees welkom bij de grootste starters-community van Vlaanderen.

Meer info via https://www.voka.be/bryo

“Je moet een minimale versie durven lanceren om vroeg feedback te krijgen”

Foto An en Thomas