Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • “Omzetbooster zorgt voor groei en verankering van Limburgse startups in onze provincie”

“Omzetbooster zorgt voor groei en verankering van Limburgse startups in onze provincie”

  • 17/08/2022

omzetbooster

Veel startende ondernemingen in Limburg beschikken (nog) niet over de juiste tools om de volgende stap te zetten in hun groeitraject. Om ze hierbij te ondersteunen bieden Voka – KvK Limburg, Limburg Startup-en het Limburgs incubatorennetwerk van LRM met een nieuw en uniek traject aan: “Omzetbooster: van startup naar scale up”. Met deze opleiding  wordt de focus gelegd op omzet en rendement waardoor startende bedrijven verder kunnen groeien en alles in handen hebben voor een succesvolle toekomst in onze provincie.

Zowel startende-, groei- als gevestigde ondernemingen moeten omzet genereren om te blijven bestaan. Omzet genereer je enkel door sales. Om je verkoop een boost te kunnen geven, moet je verhaal kloppen en moet je weten via welke kanalen je het beste communiceert. En laat nu dat net de grootste uitdaging zijn voor groeibedrijven. Het is dan ook logisch dat de eerste editie van Omzetbooster sales en marketing aan bod laat komen.

“In het begin teer je op je netwerk en genereer je business door vertrouwen”, zegt Loriana Allegrezza van het Hasseltse marketing-en communicatiebureau E-Volve, die voor de inhoudelijke invulling van deze eerste editie zal zorgen. “Het zijn mensen die je kennen en die in je geloven. Maar op een bepaald moment heb je deze poule volledig uitgeput. Als je wilt opschalen moet je de ‘wijde’ wereld in, op zoek naar mensen die jou en je onderneming nog niet kennen. Hen vertellen dat jij met je diensten of producten hun nood zal kunnen oplossen is niet voor elke ondernemer weggelegd”, aldus Allegrezza die met haar bedrijf deze evolutie zelf meemaakte.

Om startende ondernemingen te helpen om deze stap te zetten slaan Voka – KvK Limburg, Limburg Startup, het Limburgs incubatorennetwerk en E-Volve de handen in elkaar. Het resultaat: een gloednieuw en uniek traject ‘Omzetbooster: van startup tot scale up’. “Het is een tweedaagse opleiding waarin we startups handvaten willen aanreiken om hun omzet te verhogen. In eerste instantie  focussen we op het opmaken van een sales-, marketing- en communicatieplan”, zegt Marc Beenders van Limburg Startup. “Het uitwerken van een salesstrategie, boodschappen duidelijk definiëren, onderzoeken welke communicatiekanalen geschikt zijn voor je onderneming,… Dat en veel meer komt allemaal aan bod. Doordat we de nadruk leggen op een goede en gezonde mix tussen sales, marketing en communicatie willen we startups in Limburg begeleiden naar een duurzame groei. Deze unieke samenwerking tussen LSU en Voka – KvK Limburg bewijst het belang van dit traject.”

En het belang van een goede begeleiding van startende ondernemingen mag zeker niet onderschat worden. “Uit onze analyses blijkt dat Limburgse starters zowel kwalitatief en kwantitatief blijven groeien”, zegt Ellen Olislagers van Voka – KvK Limburg. “Startups blijken ook een belangrijke groeimotor voor tewerkstelling binnen de provincie. Sinds 2015 werden al meer dan 15.000 jobs gecreëerd door nieuwe bedrijven. Het is onze taak om deze kostbare ondernemingen verder te laten groeien tot scale ups én hun wortels hier in Limburg dieper te laten verankeren.”

Als ondernemer is het belangrijk dat je je cijfers kunt analyseren, je moet ervoor zorgen dat je verhaal en concept kloppen, je moet over een bepaalde commerciële flair beschikken, je moet kunnen omgaan met mensen, … “Geen enkele ondernemer kan dit allemaal vanaf dag één”, zegt Loriana Allegrezza. “Zorgen dat je bedrijf evolueert door je focus te leggen op omzet en rendement stelt je in staat om in de toekomst je team uit te breiden zodat jij als ondernemer je focus kan leggen op de toekomst en de visie van je bedrijf. Elke onderneming zou daarom naast een businessplan ook een sales, -marketing en communicatieplan (SMC-plan®) moeten hebben.”

Opleidingsdata:

  • 26 oktober: Voka - KvK Limburg, Gouverneur Roppesingel 51 te Hasselt

  • 27 oktober: GreenVille, Centrum Zuid 1111 te Houthalen-Helchteren

Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel hier in.

 

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers