Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • NMBS breidt vanaf december treinaanbod in Brussel uit

NMBS breidt vanaf december treinaanbod in Brussel uit

  • 12/10/2020

Vanaf zondag 13 december 2020 breidt NMBS haar treinaanbod uit. Onder andere in en rond Brussel zullen er een aantal zaken wijzigen. De uitbreiding van het treinaanbod zal de komende jaren gefaseerd verlopen, rekening houdende met de beschikbare infrastructuur, het treinmaterieel en het personeel van NMBS.

Uitbreiding S-aanbod

In Brussel wordt het voorstedelijk treinaanbod verder uitgebreid. Het Brusselse S-net krijgt met het nieuwe station van Anderlecht vanaf 13 december haar 144ste station, waarvan het 35ste in Brussel. De bestaande S3-trein tussen Zottegem, Brussel-Centraal en Dendermonde zal er elk uur stoppen. Nieuw is dat deze trein ook tijdens het weekend zal rijden tussen Zottegem en Schaarbeek, met haltes in Anderlecht, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord.

De S4, die rijdt tussen Aalst en Vilvoorde, via Jette, Brussel-Schuman, Etterbeek en Merode, rijdt vanaf december op werkdagen verder tot Mechelen. De S7, die nu nog rijdt tussen Halle en Mechelen, wordt dan weer beperkt in Vilvoorde.

Tussen Brussel-Luxemburg en Mechelen rijdt op werkdagen ’s avonds een bijkomende trein, en dat in beide richtingen.

Nieuwe IC-treinen

Tussen Kortrijk, Brussel en Schaarbeek rijdt vanaf december op werkdagen een nieuwe IC-trein. Deze vervangt een aantal bestaande piekuurtreinen en zal voortaan de hele dag rijden.

Klik hier voor meer informatie

Contactpersoon

Wim Pannecoucke

Adviseur Belangenbehartiging West-Brabant