Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Niko Demeester stapt over van Voka naar Confederatie Bouw

Niko Demeester stapt over van Voka naar Confederatie Bouw

  • 26/08/2020

Op 1 januari 2021 zal Niko Demeester overstappen van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, naar de Confederatie Bouw. Na een inloopperiode zal hij vanaf 1 december 2021 Robert de Mûelenaere opvolgen als Gedelegeerd Bestuurder van de Confederatie Bouw. Robert de Mûelenaere gaat op die datum met pensioen.

Niko Demeester is sinds 2011 als Secretaris-generaal aan de slag bij Voka, waar hij verantwoordelijk is voor alle activiteiten inzake studie, lobby en overleg. Hij heeft ook mee de interne werking van Voka gestroomlijnd en samenwerkingsverbanden opgezet met andere werkgevers- en sectororganisaties.

"Niko heeft de voorbije negen jaar de impact van Voka sterk verhoogd", zegt Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder van Voka. "Zo heeft hij via doelgerichte studie-, lobby- en communicatieprocessen de Vlaamse en federale regeerakkoorden sterk beïnvloed en de lobbykracht voor de Vlaamse ondernemingen verhoogd. Hij heeft ook bijgedragen tot een nieuwe dynamiek binnen Voka door de creatie van instrumenten voor samenwerking en integratie. Tot slot heeft hij structurele samenwerkingsverbanden gecreëerd met andere werkgevers- en sectororganisaties, om de werking en standpunten in het werkgeverslandschap te stroomlijnen.”

In naam van de Raad van Bestuur en van alle leden van Voka wil ik Niko dan ook van harte danken. Door zijn werk en energie heeft hij Voka en de Vlaamse bedrijven een pak sterker gemaakt”, voegt Hans Maertens toe.

Niko Demeester: “Ik wil Voka van harte danken voor alle kansen die ik heb gekregen om verder te groeien. Voka staat sterk in de maatschappij, ik ben blij en trots daartoe mijn steentje te hebben bijgedragen. Ik wil nu mijn schouders zetten onder de bouwsector, één van de belangrijkste en meest innovatieve sectoren in ons land.”

Contactpersoon

imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce