Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

MNM What’s NXT was groot succes

  • 03/06/2022

Als provincie met een historisch krappe arbeidsmarkt is het investeren in en het aantrekken van menselijk kapitaal – in het bijzonder jongeren – meer dan ooit van belang. Het is daarbij cruciaal om de provincie West-Vlaanderen te profileren als attractieve topregio om te wonen, te leren en te werken. Dat was dan ook het doel van het unieke event MNM What’s NXT, waarvan Voka West- Vlaanderen de trekker was. 

Op 12, 13 en 14 mei organiseerde MNM een uniek driedaags belevingsevenement gericht op jongeren. Het vond plaats in het nieuwe Beurs- en Congresgebouw in Brugge. Onder de noemer ‘What’s NXT’ toonden we er samen met MNM, VRT, POM West-Vlaanderen, Stad Brugge en Provincie West-Vlaanderen welke innovaties en technologieën in onze West-Vlaamse bedrijven ontstaan, brachten we positieve verhalen rond werken en ondernemen, en inspireerden we jongeren over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Op donderdag en vrijdag ontvingen we meer dan 4.000 leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs. Deze jongeren studeren binnenkort af en komen voor heel wat belangrijke keuzes te staan: Waar zal ik studeren? Wat zijn nu net die arbeidsmarktgerichte opleidingen? Wat zijn jobs van de toekomst? We wilden die jongeren enerzijds informeren over de studiemogelijkheden binnen West-Vlaanderen en anderzijds tonen welke mogelijkheden onze West-Vlaamse bedrijven kennen voor jonge starters. Op donderdagavond 12 mei onthaalden we studenten hoger onderwijs. Tijdens deze avond konden zij kennismaken met uitdagende jobs en lifehacks om succesvol van start te gaan.

Unieke opportuniteit

We brachten bovendien ook honderden ondernemers samen die willen focussen op de toekomst. Tijdens het b2b-event ontvingen we niet enkel onze partnerbedrijven, maar ook zaakvoerders en professionals die een pak nieuwe mensen uit de regio wilden ontmoeten. Op zaterdag 14 mei was iedereen die wou kennismaken met 60 West-Vlaamse organisaties van harte welkom. We zijn ervan overtuigd dat dit belevingsevent een unieke opportuniteit bood voor onze partners om aan enkele duizenden jongeren uit heel Vlaanderen te tonen waarom het plezant is om in West-Vlaanderen te wonen, te werken, te leven én te leren. En ook de deelnemende bedrijven waren enthousiast, zo bewijst ook deze quote van Hendrik Baeke van TE Connectivity Tijdens What’s NXT konden onze jonge collega’s bij TE Connectivity hun technologische trots delen met de jeugd van tegenwoordig. Vanop één van de leukste standen van het event konden ze jong talent inspireren richting STEM. De toekomst ziet er alvast veelbelovend uit!” (Foto’s Jelle Jansegers)

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie