Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuwkomers met migratieachtergrond vullen West-Vlaamse vacatures in

Nieuwkomers met migratieachtergrond vullen West-Vlaamse vacatures in

  • 11/07/2018

Dankzij JOBROAD kregen de 46-jarige MAMUKA DZNELASHVILI uit Harelbeke & de 25-jarige WALID AHMED uit Dentergem een vast contract na 6 maanden uitzendarbeid bij JOS VANNESTE NV en Grandeco Wallfashion Group Belgium NV.

JOBROAD is het netwerkproject in West-Vlaanderen van Accent Jobs/House of HR, Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en VDAB West-Vlaanderen. Het project heeft als doel nieuwkomers met een migratieachtergrond sneller en efficiënter aan het werk te helpen. Duurzaam werk zorgt voor een betere integratie van deze nieuwe Belgen.

West-Vlaanderen wordt geconfronteerd met een exponentiële toename van het aantal vacatures enerzijds en een toenemende krapte op de arbeidsmarkt anderzijds. In deze context ligt het voor de hand beroep te doen op alle mogelijke en beschikbare talenten die in onze provincie aanwezig zijn. Mensen met een migratieachtergrond (inclusief de diverse groepen vluchtelingen) blijken uit de cijfers nog onvoldoende in deze evolutie mee opgenomen te worden. 

Vast contract

Sinds de opstart van JOBROAD, eind 2016, zijn al 173 erkende vluchtelingen aan de slag in West-Vlaanderen. Hiervan kreeg al 12% een vast contract. Het project is ondertussen ook actief in Oost-Vlaanderen en Antwerpen en hoopt later dit jaar te kunnen starten in Limburg en Vlaams-Brabant.

Mamuka en Walid kregen het nieuws vorige week te horen van hun werkgever. Ze wonen allebei dichtbij het werk, waardoor de mobiliteitsbarrière doorbroken wordt. JOBROAD vertrekt vanuit talent en motivatie.

Jobroad 1Jobroad 2

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag