Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuwe voorzitter voor Voka-regio Groot-Leuven

Nieuwe voorzitter voor Voka-regio Groot-Leuven

  • 03/05/2022

Sven Stevens, administratief en financieel directeur bij Premed, is de nieuwe voorzitter van de regiowerking van Voka in Groot-Leuven. Hij neemt de fakkel over van Daniëlle Vanwesenbeeck die al langer aangesteld is als voorzitter van Voka – KvK Vlaams-Brabant. Het aantrekken van getalenteerd personeel en de bereikbaarheidsproblematiek in de regio Groot-Leuven worden voor Stevens de belangrijkste aandachtspunten.

Sven Stevens startte op zijn 19 jaar bij Premed om er helemaal door te groeien tot administratief en financieel directeur. Daarnaast liet hij ook zijn ondernemingsdrang de vrije loop en richtte verschillende bedrijven op. Vanuit die ervaring gelooft Stevens in de kracht van een sterk netwerk: “Samen successen vieren is belangrijk, maar nog beter is te weten waar je terecht kan bij obstakels tijdens het ondernemen. Voka en ondernemers onderling kunnen elkaar ondersteunen in elke fase van het bedrijfsleven.” Met zijn engagement als regiovoorzitter voor Voka Groot-Leuven zet hij die woorden kracht bij.

Nieuwe voorzitter voor Voka-regio Groot-Leuven
Kris Claes (links) en Sven Stevens (rechts)

Prioriteiten
Uitdagingen zijn er genoeg in de regio, al kent Stevens twee prioriteiten: “Getalenteerd personeel aanwerven én behouden is een topprioriteit van ondernemers. Ik sluit me aan bij de ambitie van de overheid om te groeien naar een werkgelegenheidsgraad van 80%. Daarnaast moeten we blijven aandacht hebben voor de mobiliteitsproblematiek in en rond Leuven. Bereikbaarheid is essentieel voor ondernemingen en dus moeten we met alle stakeholders blijven overleggen en zoeken naar oplossingen.”

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant is opgetogen met Stevens als nieuwe regiovoorzitter. “Een lokale werking binnen het grotere provinciale geheel is geen overbodige luxe”, benadrukt Claes. “Elke regio kent een specifiek DNA en zijn eigen uitdagingen. Regiobestuurders zijn onze lokale voelsprieten en laten ons toe om kort op de bal te spelen. Onze regio-events zorgen dan weer voor een hechte lokale ondernemerscommunity. Samen met Sven en zijn bestuursploeg gaan we daar aan verder bouwen.”

Bestuursploeg
De bestuursploeg van Voka-regio Groot-Leuven bestaat uit: ​
​Vincent Gaeremynck – CEO Lacom, Harold Ravoet – Regionaal Directeur Leuven/Zaventem ING Bank, Sandy Ronsmans – CEO/ Partner Finivo, Steven Deleus – CEO Vector Bross, Robrecht Van Goolen – Lector & onderzoeker Marketing/Ondernemen UCLL, Peter Lamens – CEO Optimal Parking Control, Koenraad Geerts – Advocaat KMO & Taks., Stefan Croimans - Managing Partner Cronos Leuven, Steven Van Praet – COO Futureproofed en Luc Van Utterbeeck – Zaakvoerder JDI.

Contactpersoon

Kris Claes

Gedelegeerd Bestuurder

Proximus