Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nieuwe Luchthavenraad geeft boost aan ambities Internationale Luchthaven Oostende-Brugge

Nieuwe Luchthavenraad geeft boost aan ambities Internationale Luchthaven Oostende-Brugge

  • 08/04/2019

Op initiatief van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge vond op 3 april de eerste vergadering van de nieuwe “Luchthavenraad” plaats. Beleidsmakers en bedrijfswereld zetten hun schouders onder dit nieuwe initiatief. De doelstelling van dit forum is om via concrete acties de luchthaven te ondersteunen in haar groei.

Iedereen is het erover eens dat de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge heel wat troeven heeft en dat er een groot potentieel is voor verdere ontwikkeling. Tegelijkertijd stellen we vast dat de bevoegde beleidsverantwoordelijken op Vlaams en federaal niveau een aantal kansen nog onbenut laten inzake de ondersteuning van deze logistieke toegangspoort.

Marcel Buelens, CEO en accountable manager van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, verklaart: “Wij werken rond vier cruciale business pijlers: cargo, passagiersdiensten, general aviation, en drones. Het is onze ambitie om de luchthaven uit te bouwen tot economische motor, logistieke draaischijf en kennis- en onderzoekscentrum. Voor elk van de vier pijlers zit er heel wat in de pijplijn.”

Via de Luchthavenraad willen Voka West-Vlaanderen en de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge de luchthaven meer en beter bekend maken bij bedrijven in de ruime regio en meer bedrijvigheid op en rond de luchthaven creëren. Dit zal bijdragen tot de creatie van meer luchthavengebonden jobs.

Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen, verduidelijkt: “Sinds de invoering van de LEM-LOM structuur is een lange weg afgelegd. We moedigen de Vlaamse overheid ook aan om een duidelijke visie en beleid inzake regionale luchthavens te ontwikkelen want deze zijn een essentiële schakel voor de ontwikkeling van onze regio. We hopen dat na de verkiezingen van 26 mei de nieuwe Vlaamse regering dan ook concrete maatregelen neemt om de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge verder te ondersteunen.”

Onder de koepel van deze Luchthavenraad zullen nu concrete acties opgezet worden om meer cargotrafiek te genereren en het passagiersnetwerk verder uit te bouwen. Tot slot zijn er ook heel wat opportuniteiten met betrekking tot onbemande toestellen en het inrichten van een droneport in Oostende.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag