Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuwe groeikansen met BeConnected.be

Nieuwe groeikansen met BeConnected.be

  • 03/05/2019

Voka nodigt haar leden uit op Be.Connected, het zakelijke ‘matchmaking’ platform voor leden van Kamers van Koophandel wereldwijd.

Wat is Be.Connected?

Het Be.Connected platform:

  • helpt bedrijven op eenvoudige manier nieuwe zakelijke groeikansen te creëren,
  • geeft toegang tot een wereldwijd digitaal netwerk dat veilig en vertrouwd is,
  • wordt wereldwijd ondersteund door experts van lokale Kamers van Koophandel.

Het doel van Be.Connected is om leden van Kamers van Koophandel, zoals Voka, te helpen met het ontwikkelen van nieuwe zakelijke groeikansen over de hele wereld op een eenvoudige, veilige en vertrouwde manier. Be.Connected doet dat door een unieke combinatie van een wereldwijd digitaal netwerk en persoonlijke ondersteuning voor elk Kamerlid op het platform van haar eigen Kamer en van de Kamer aan de andere kant van de ‘match’.

Hoe kunnen Voka-leden het Be.Connected platform optimaal benutten?

Om optimaal gebruik te maken van het platform worden Voka-leden uitgenodigd om hun bedrijfsprofiel op het platform teactiveren en te vervolledigen en zelf alle opportuniteiten te ontdekken. Voka-leden kunnen op elk moment hun contactpersoon bij Voka contacteren via het platform en om ondersteuning vragen.

Hoe werkt het?

1. Je vult jouw persoonlijke profiel en bedrijfsprofiel in.

Zo kunnen andere leden je gemakkelijk vinden via de zoekmachine. Hoe meer informatie je verstrekt, hoe gemakkelijker het voor andere leden zal zijn om jou te vinden en mogelijkheden te ontdekken voor het ontwikkelen van nieuwe zakelijke mogelijkheden.

2. Plaats jouw eerste oproep of ‘opportunity’.

Met het plaatsen van een ‘opportunity’ kan je jouw producten of diensten promoten bij tienduizenden bedrijven over de hele wereld. Je kan ‘opportunities’ ook gebruiken om te zoeken naar partners, investeerders, distributeurs of leveranciers. Elk Voka-lid kan op het platform alle gepubliceerde opportuniteiten bekijken en erop reageren. Zodra jouw opportuniteit is gecreëerd, zal elke Kamer op het platform die delen met haar eigen leden en via sociale media. Dat leidt tot een groot bereik onder potentiële ‘matches’.

3. Praat met jouw contactpersoon binnen Voka.

Om jou te helpen optimaal gebruik te maken van het platform ondersteunt elke Kamer haar leden door middel van een zogenaamde ‘moderator’. Moderators zijn ervaren mensen uit de deelnemende Kamers van Koophandel met een sterke expertise in het helpen van bedrijven om nationaal en  internationaal te groeien. Om er zeker van te zijn dat jij het meeste uit het platform haalt, raden we jou aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met jouw moderator.

Jouw moderater kan:

  • jou helpen je bedrijf internationaal te laten groeien
  • jou voorstellen aan andere leden op het platform
  • jou helpen bij het vinden van partners
  • jou helpen door jouw geplaatste 'opportunities’ via sociale media, nieuwsbrieven en andere media onder de aandacht te brengen om zo de zichtbaarheid te vergroten.
Gebruik de zoekmachine om nieuwe potentiële manieren/partners om jouw bedrijf te laten groeien te vinden.

Met de zoekmachine vind je alle bedrijven die op het platform aanwezig zijn waarna je direct met hen contact kan opnemen. Vind je niet wat je zoekt, dan biedt de zoekmachine ook toegang tot meer dan 10 miljoen bedrijven wereldwijd in de Kompass database. Vervolgens kan je die bedrijven uitnodigen om ook toe te treden tot het platform en een zakelijk gesprek te beginnen.

Hoe kunnen Voka-leden van start gaan op het Be.Connected platform?

Alle contactpersonen van de Voka-leden ontvangen in de komende weken een uitnodiging van Voka met daarin hun persoonlijke activeringslink. Je hoeft daar alleen maar op te klikken en jouw persoonlijke paswoord aan te maken. Vervolgens beland je in jouw persoonlijke dashboard op het platform met linksboven een venster dat direct toegang geeft tot jouw persoonlijke moderator van jouw Voka Kamer.

Succesvol gematcht

Bedrijf heeft een callcenter gevonden in Portugal

Een Belgisch bedrijf dat werkt in human resources in de medische sector was op zoek naar een callcenter in Portual om haar activiteiten daar verder te ontwikkelen. Beci, de Brusselse Kamer van Koophandel, plaatste een ‘opportunity’ op het Be.Connected platform dat leidde tot meerdere ‘matches'.

beconnected 1

 

Bedrijf in België vond distributeurs van voedingssupplementen in Litouwen

Een producent van voedingssupplementen voor kinderen en volwassenen in België was op zoek naar distributeurs in Litouwen, Letland, Estland, Polen en Oekraïne. De Britse Kamer van Koophandel in Litouwen reageerde onmiddellijk op de geplaatste ‘opportunity’ op het Be.Connected platform en introduceerde dat Belgische bedrijf aan de Vereniging van Voedingssupplement Producenten in Litouwen.

Beconnected 2

 

Beveiligingsbedrijf dat drone surveillancediensten aanbiedt voor evenementen vindt potentiële klant in het Verenigd Koninkrijk

Het Belgische Masterguard Security heeft een nieuwe dienst gelanceerd, namelijk het aanbieden van een drone security service voor evenementen. De medewerker van het bedrijf stuurde een bericht naar de Kamer van Koophandel in Brussel om verkoopopportuniteiten te vinden. Een medewerker van de Kamer publiceerde onmiddellijk een ‘opportunity’ voor het bedrijf op Be.Connected. Binnen twee dagen ontving men een bericht van een lid van de Kamer van Koophandel van de Thames Valley region in het Verenigd Koninkrijk dat meer wilde weten over Masterguard Security.

Beconnected 3

 

Contactpersoon

Astrid De Man

Duurzaam Ondernemen

Proximus