Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuw platform voor bedrijven om vrije opvangplaatsen te melden

Nieuw platform voor bedrijven om vrije opvangplaatsen te melden

  • 18/03/2022

Er is een nieuw digitaal platform voor bedrijven die vrije opvangplaatsen hebben voor gevluchte Oekraïners. Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen, en Voka Mechelen-Kempen roepen de bedrijven gezamenlijk op om onder meer leegstaande, kwalitatieve kantoorgebouwen, loodsen of goed onderhouden bedrijfspanden te melden. De hele provincie Antwerpen maakt zich klaar om - tegen half juni - naar schatting 37.500 mensen op te vangen.  

“De voorbije twee weken hebben al heel wat bedrijven aan onze Voka-Kamer de vraag gesteld of ze opvangplaatsen konden aanbieden. De solidariteit vanuit de ondernemers in Mechelen en Kempen is groot om de gevluchte Oekraïners een dak boven hun hoofd te bieden", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "Dat moet je op een gestructureerde manier doen. Daarom zetten we onze schouders onder deze oproep en is het goed dat er nu een nieuw digitaal platform is."

Ondernemers die zich willen registreren kunnen dat hier doen :

Registratie opvangplaats

"Wie zich registreert zal zelf kunnen ingeven vanaf en tot wanneer ze plaatsen kunnen aanbieden. Ik hoop echt van harte dat de ondernemers in Mechelen en Kempen zo creatief mogelijk ingaan op de oproep", zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx. "De opvangplaatsen moeten voldoen aan een aantal kwaliteitsnormen en dan kijken we onder meer naar sanitair, verwarming en brandveiligheid. Maar ik ben ervan overtuigd dat er veel mogelijk is en dat ondernemers volop meedenken en met oplossingen komen. Voor de provincie Antwerpen gaat het om 37.500 instapklare duurzame plaatsen tegen half juni. Het platform is er voor bedrijven, maar gaat ook veel ruimer. Ook particulieren of non-profitorganisaties kunnen zich er aanmelden. Zo kan de provincie haar hart tonen."

Meer nieuws

'Afval Alternatief' genomineerd voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'
Mechelen-Kempen
Nieuws

'Afval Alternatief' genomineerd voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

Afval Alternatief uit Dessel heeft de Voka Lokaal-award gewonnen voor regio Kempen Oost. Dat maakt Voka Mechelen-Kempen bekend. Het bedrijf - dat afval ophaalt bij 14.000 kmo's in Vlaanderen - kreeg de award uit handen van ex-Miss België Celine Van Ouytsel. Afval Alternatief is daarmee ook genomineerd voor de 'Voka Prijs Ondernemen 2024'. “Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs”, zeggen zaakvoerders Jo Smolders en Aart Van Oekelen.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder