Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw platform in de strijd tegen de braindrain
nieuw platform
  • 20/05/2020

Nieuw platform in de strijd tegen de braindrain

Tegen 2025 willen we samen met u West-Vlaanderen uitbouwen tot de regio met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa. Daarvoor moeten we investeren in mensen, innovatie en infrastructuur. Om die koppositie te kunnen ambiëren, is er nood aan braincirculatie en een versterkte regionale (employer) branding. Een tekort aan brains raakt immers aan de kern van onze West-Vlaamse economie en remt de groei van onze ondernemingen.

Om die doelstelling te halen, en dat toptalent te bereiken en nog meer aan te trekken, wordt er vanuit Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een platform opgericht onder de naam Jump. Het platform moet in de eerste plaats studenten en ondernemingen op een laagdrempelige manier samenbrengen. Daarbij bieden we een tool aan die studenten matcht met ondernemingen op basis van interesses en waarden, openstaande functies/vacatures en stageplaatsen.

  • Als onderneming kunt u tot eind 2020 gratis op het platform aanwezig zijn. Er komt binnenkort een vragenlijst aan die u als onderneming kunt invullen zodat u vermeld wordt op het platform.
  • Studenten studeren af, studenten zijn op zoek naar een professionele start. We willen studenten in laten zien dat het absoluut de moeite waard is om na de studies (die bijna steeds buiten West-Vlaanderen gevolgd worden) in onze provincie aan de slag te gaan. Op die manier kunnen zij de vele opportuniteiten binnen onze mooie ondernemingen zien, ook op internationaal vlak.

De lancering van het platform is voorzien op donderdag 11 juni. Die doen we samen met een gratis, online talentenbeurs, waarbij u uw onderneming zult kunnen pitchen aan gedreven, gemotiveerde studenten die op zoek zijn naar een eerste jobervaring. In deze bijzondere tijden moeten we immers blijven investeren in talent en menselijk kapitaal. Meer details volgen binnenkort – samen met de vragenlijst. Op deze manier willen we een braingain creëren, en ons als regio en ondernemingen profileren als aantrekkelijkste provincie en werkgevers.

Meer info en de link om in te schrijven volgt binnenkort. Geïnteresseerde ondernemingen kunnen alvast contact opnemen met Davy Maes.

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx