Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuw platform helpt Maasmechelaar aan job in eigen gemeente

Nieuw platform helpt Maasmechelaar aan job in eigen gemeente

  • 28/06/2023

persbericht

“Vind de job van je leven in de gemeente van je hart.” Onder dit motto slaan Voka – Kamer van Koophandel Limburg en het gemeentebestuur van Maasmechelen de handen in elkaar om een gloednieuw platform voor burgers en bedrijven aan te bieden. Met ‘JobsinMaasmechelen.be’ worden alle ondernemingen uit de gemeente die op zoek zijn naar mensen gebundeld in één overzichtelijke website. “Op deze manier krijgen lokale ondernemingen een handige tool om snel en overzichtelijk lokaal talent te vinden in een krappe arbeidsmarkt. Als gemeente is het platform een sterk lokaal initiatief om bedrijven te ondersteunen en werkzoekenden dicht bij huis aan een duurzame job te helpen”, zeggen Johann Leten en Raf Terwingen, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg en burgemeester van Maasmechelen.

Bekijk hier de reportage op TV Limburg.

Minstens 1.200 Maasmechelaren van beroepsactieve leeftijd zijn werkzoekend zonder werk en dat terwijl er in de gemeente bijna 900 vacatures openstaan. In een krappe arbeidsmarkt is de zoektocht naar lokaal talent allerminst een evidentie. Voka - KvK Limburg en het gemeentebestuur van Maasmechelen zijn daarom verheugd de lancering aan te kondigen van een innovatief online platform dat werkzoekenden en bedrijven in de regio bij elkaar brengt. Het platform, genaamd JobsinMaasmechelen.be, is ontwikkeld om lokale ondernemingen te ondersteunen bij het vinden van lokaal talent in een uitdagende arbeidsmarkt, terwijl werkzoekenden de mogelijkheid krijgen om duurzame werkgelegenheid dicht bij huis te vinden.

“JobsinMaasmechelen.be biedt een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool waarmee werkzoekenden snel toegang krijgen tot de juiste vacaturepagina's van lokale bedrijven”, stelt Jonas De Raeve, directeur belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. “ Elk bedrijf wordt kort toegelicht en voorzien van het bedrijfslogo en een link naar de vacaturepagina op hun eigen bedrijfswebsite. Dit stelt werkzoekenden in staat om een compleet overzicht te krijgen van de jobmogelijkheden in de regio. Bovendien worden bedrijven voorzien van labels die de sector waarin ze actief zijn definiëren, waardoor werkzoekenden snel kunnen zien welke bedrijven uit een specifieke sector openstaande vacatures hebben.”

De portaalpagina krijgt een unieke look & feel die is gebaseerd op de huisstijl kleuren van de gemeente Maasmechelen, inclusief het gemeentelogo, waardoor een herkenbare en betrouwbare uitstraling wordt gecreëerd. “Deze aanpak stelt ons als gemeentebestuur van Maasmechelen in staat om onze bedrijven te ondersteunen bij het invullen van vacatures en versterkt tegelijkertijd de branding van de regio”, zegt Raf Terwingen, burgemeester van Maasmechelen.

“We zijn ervan overtuigd dat JobsinMaasmechelen.be de werkgelegenheid in de gemeente kan stimuleren door de jobratio te verhogen en de werkzoekendengraad te verlagen, vooral voor de lagere en middelbare profielen. Bovendien is dit platform gratis voor alle ondernemers in onze gemeente: van de lokale winkelier, tot de elektrogroothandel, tot onze grotere bedrijven”, vult Schepen van Economie Herbert Coox aan.

Bedrijven zijn fan

Bij de ontwikkeling van het platform door Voka – KvK Limburg werden al verschillende bedrijven uit de regio gepolst over het idee en de verdere uitwerking van het platform. De eerste reacties zijn alvast unaniem positief.

“Als een lokaal bedrijf in Maasmechelen begrijpen we hoe cruciaal het is om lokaal talent aan te trekken”, vertelt Bart Truyens, zaakvoerder van schoonmaakbedrijf VIP Clean en onderdeel van de Group Baillien. “JobsinMaasmechelen.be biedt een uitstekend platform om ons bedrijf te profileren en direct in contact te komen met gemotiveerde werkzoekenden uit de regio. We zijn ervan overtuigd dat dit initiatief ons helpt om de juiste mensen te vinden die onze groei kunnen ondersteunen, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan de versterking van de lokale economie. We zijn verheugd om deel uit te maken van dit platform en om samen te werken aan het bevorderen van werkgelegenheid in Maasmechelen.”

Het beheer van het platform is in handen van Voka – KvK Limburg en vormt ​ een waardevolle aanvulling op andere jobportalen. Bedrijven kunnen zich gratis registeren op het platform. “Met Maasmechelen is de eerste gemeente op het platform een feit. Maar we kijken ernaar uit om binnenkort ook andere steden en gemeenten in Limburg te verwelkomen op ons jobportaal. Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid samen met de lokale besturen om bedrijven te matchen met potentiële werknemers en zo de welvaart in onze Limburgse samenleving te verhogen”, besluit Jonas De Raeve.

Ontdek hier het nieuwe platform: www.jobsinmaasmechelen.be

Contactpersonen

Philippe Reyners

Adviseur Belangenbehartiging

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging