Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuw platform helpt Kinrooienaar aan job in eigen gemeente

Nieuw platform helpt Kinrooienaar aan job in eigen gemeente

  • 27/05/2024

“Vind de job van je leven in de gemeente van je hart.” Onder dit motto slaan Voka – Kamer van Koophandel Limburg en het gemeentebestuur van Kinrooi de handen in elkaar om een gloednieuw platform voor burgers en bedrijven aan te bieden. Met ‘JobsinKinrooi.be’ worden alle ondernemingen uit de gemeente die op zoek zijn naar mensen gebundeld in één overzichtelijke website. “Op deze manier krijgen lokale ondernemingen een handige tool om snel en overzichtelijk lokaal talent te vinden in een krappe arbeidsmarkt. Als gemeente is het platform een sterk lokaal initiatief om bedrijven te ondersteunen en werkzoekenden dicht bij huis aan een duurzame job te helpen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
 

In een krappe arbeidsmarkt is de zoektocht naar lokaal talent allerminst een evidentie. Voka - KvK Limburg en het gemeentebestuur van Kinrooi zijn daarom verheugd de lancering aan te kondigen van een innovatief online platform dat werkzoekenden en bedrijven in de regio bij elkaar brengt. Het platform, genaamd JobsinKinrooi.be, is ontwikkeld om lokale ondernemingen te ondersteunen bij het vinden van lokaal talent in een uitdagende arbeidsmarkt, terwijl werkzoekenden de mogelijkheid krijgen om duurzame werkgelegenheid dicht bij huis te vinden.

“JobsinKinrooi.be biedt een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool waarmee werkzoekenden snel toegang krijgen tot de juiste vacaturepagina's van lokale bedrijven”, stelt Jonas De Raeve, directeur belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. “Elk bedrijf wordt kort toegelicht en voorzien van het bedrijfslogo en een link naar de vacaturepagina op hun eigen bedrijfswebsite. Dit stelt werkzoekenden in staat om een compleet overzicht te krijgen van de jobmogelijkheden in de regio. Bovendien worden bedrijven voorzien van labels die de sector waarin ze actief zijn definiëren, waardoor werkzoekenden snel kunnen zien welke bedrijven uit een specifieke sector openstaande vacatures hebben.”

Jo Brouns, Vlaams minister van Werk en titelvoerend burgemeester van Kinrooi: " De uitdagingen op onze arbeidsmarkt zijn groot vandaag. Door de krapte op de arbeidsmarkt vinden werkgevers nog moeilijk mensen om hun vele vacatures in te vullen. Ik juich het initiatief van Voka en onze gemeente dan ook toe om zowel werkgevers als werkzoekenden te helpen in hun zoektocht op de arbeidsmarkt. Dit sluit daarnaast perfect aan bij mijn beleid als Vlaams minister van Werk. Als we onze groei en welvaart in België, Vlaanderen én onze provincie ook in de toekomst willen garanderen moeten er meer mensen aan de slag. Ik kijk hiervoor niet alleen naar de “klassieke” werkzoekende met een uitkering, maar ook naar groepen zoals langdurig zieken, mensen met een arbeidsbeperking, leefloners,… Ik ben ervan overtuigd dat in éénieder van ons talent schuilt. Ik roep werkgevers dan ook op om te durven investeren in dat talent. De werkvloer is nog steeds de beste plek om competenties te verwerven.”

De portaalpagina krijgt een unieke look & feel die is gebaseerd op de huisstijl kleuren van de gemeente Kinrooi, inclusief het gemeentelogo, waardoor een herkenbare en betrouwbare uitstraling wordt gecreëerd. “Met de website JobsIn Kinrooi willen we werkzoekenden een duidelijk beeld geven van alle vacatures binnen onze gemeentegrenzen. Daarnaast bieden we aan onze bedrijven en ondernemers een extra kanaal om geschikte werkkrachten te vinden. Op die manier hopen we zoveel mogelijk werkzoekenden te matchen met hun droomjob in Kinrooi”, aldus schepen Peter Nies.

Het beheer van het platform is in handen van Voka – KvK Limburg en vormt een waardevolle aanvulling op andere jobportalen. Bedrijven kunnen zich gratis registeren op het platform. “Na Maasmechelen, Zonhoven, Halen, Herk-De-Stad en Diepenbeek is Kinrooi de volgende in de rij die gebruik maakt van dit platform. En het zal zeker niet de laatste gemeente zijn die we mogen verwelkomen”, stelt De Raeve. “Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid samen met de lokale besturen en ondernemersclubs om bedrijven te matchen met potentiële werknemers en zo de welvaart in onze Limburgse samenleving te verhogen”, besluit Jonas De Raeve.

Bij deze de link naar het platform: https://jobsin.vlaanderen/kinrooi

Contactpersoon

Mohamed Abidar

Adviseur arbeidsmarkt