Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuw platform helpt inwoners uit Halen en Herk-de-Stad aan een job in eigen gemeente

Nieuw platform helpt inwoners uit Halen en Herk-de-Stad aan een job in eigen gemeente

  • 13/10/2023

persbericht

“Vind de job van je leven in de gemeente van je hart.” Onder dit motto slaan Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de stadsbesturen van Halen en Herk-de-Stad de handen in elkaar om een gloednieuw platform voor burgers en bedrijven aan te bieden. Met ‘JobsinHalen.be’ en ‘JobsinHerk-de-Stad.be’ worden alle ondernemingen uit beide steden die op zoek zijn naar mensen gebundeld in één overzichtelijke website. 

In Halen en Herk-de-Stad samen zijn meer dan 500 mensen van beroepsactieve leeftijd werkzoekend zonder werk en dat terwijl er in beide steden meer dan 1500 vacatures openstaan. In een krappe arbeidsmarkt is de zoektocht naar lokaal talent allerminst een evidentie. Voka - KvK Limburg en de stadsbesturen zijn daarom verheugd de lancering aan te kondigen van een innovatief online platform dat werkzoekenden en bedrijven in de regio bij elkaar brengt. Het platform, genaamd ‘JobsinHalen.be’ en ‘JobsinHerk-de-Stad.be’, is ontwikkeld om lokale ondernemingen te ondersteunen bij het vinden van lokaal talent in een uitdagende arbeidsmarkt, terwijl werkzoekenden de mogelijkheid krijgen om duurzame werkgelegenheid dicht bij huis te vinden.

“De krapte op de arbeidsmarkt is groot en we vinden het als lokaal bestuur dan ook belangrijk om jobs in eigen stad zichtbaar en bekend te maken. Op die manier helpen we tevens onze lokale bedrijven in hun zoektocht naar talent, vertelt Erik Van Roelen, Burgemeester stad Halen.” 

“Jobsin biedt een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool waarmee werkzoekenden snel toegang krijgen tot de juiste vacaturepagina's van lokale bedrijven”, stelt Jonas De Raeve, directeur belangenbehartiging van Voka – KvK Limburg. “ Elk bedrijf wordt kort toegelicht en voorzien van het bedrijfslogo en een link naar de vacaturepagina op hun eigen bedrijfswebsite. Dit stelt werkzoekenden in staat om een compleet overzicht te krijgen van de jobmogelijkheden in de regio. Bovendien worden bedrijven voorzien van labels die de sector waarin ze actief zijn definiëren, waardoor werkzoekenden snel kunnen zien welke bedrijven uit een specifieke sector openstaande vacatures hebben.”

De portaalpagina krijgt een unieke look & feel die is gebaseerd op de huisstijl kleuren van de steden Halen en Herk-de-Stad, inclusief het stadslogo, waardoor een herkenbare en betrouwbare uitstraling wordt gecreëerd. “In deze tijd waarin het moeilijk is om alle vacatures ingevuld te krijgen, kunnen onze Herkse ondernemers alle ondersteuning gebruiken”, zegt Gert Vandersmissen, schepen van Lokale Economie uit Herk-de-Stad. Dankzij deze portaalpagina brengen we alle vacatures in Herk-de-Stad centraal op één plaats. JobsinHerk-de-stad kan zo de plaatselijke werkgelegenheid alleen maar ondersteunen. Het platform is bovendien gratis voor onze ondernemers.”

Bij de ontwikkeling van het platform door Voka – KvK Limburg werden al verschillende bedrijven uit de regio gepolst over het idee en de verdere uitwerking van het platform. De eerste reacties zijn alvast unaniem positief.
Het beheer van het platform is in handen van Voka – KvK Limburg en vormt  een waardevolle aanvulling op andere jobportalen. Bedrijven kunnen zich gratis registeren op het platform. “Ondertussen zijn al vier Limburgse gemeenten actief op het forum. Maar we kijken ernaar uit om binnenkort ook andere steden en gemeenten in Limburg te verwelkomen op ons jobportaal. Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid samen met de lokale besturen om bedrijven te matchen met potentiële werknemers en zo de welvaart in onze Limburgse samenleving te verhogen”, besluit Jonas De Raeve.
 

Contactpersoon

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging