Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuw boek beantwoordt prangende startersvragen

Nieuw boek beantwoordt prangende startersvragen

  • 14/02/2023

Een praktische handleiding voor de eerstejaarsstarter; met die ambitie schreef starterscoach Youssef Deconinck het boek met als titel ‘Spring verder’. De auteur mocht zijn werk maandag voorstellen in de Antwerpse coworking Brain Embassy, op het community-event van Start-up Antwerp. Een honderdtal jongeren en jonge ondernemers woonden de voorstelling bij.

Bijna een kwart van de Belgen ziet zichzelf in de toekomst als zelfstandige, eventueel in bijberoep. Maar hoe zet je dan concreet die stap? Welke papierberg moet je eerst over? Waar vind je je klanten? En hoeveel verdien je dan? Allemaal concrete vragen waar het boek ‘Spring verder’ een antwoord op wil bieden. ‘Via concrete tips en met heldere voorbeelden wil ik twijfels en struikelblokken wegnemen. Sommigen willen alles tot in de puntjes voorbereiden. Anderen vertrouwen harder op hun buikgevoel. Ondertussen ken ik elke vraag waar starters mee worstelen, vanuit mijn jarenlange ervaring’, zegt Youssef Deconinck, die al jaren actief is als starterscoach.

Youssef Deconinck lanceerde zijn boek in samenwerking met Start-up Antwerp, een initiatief van Universiteit Antwerpen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland dat start-ups, startersinitiatieven en gevestigde ondernemingen in contact brengt via maandelijkse events.
​‘Op onze maandelijkse start-uphuddles laten we vaak zaakvoerders van start-ups aan het woord over de uitdagingen die zij als ondernemer ervaren. Iemand als Youssef past natuurlijk ook perfect in dat plaatje’, ​ zegt Lien Vanreusel, communitybuilder van Start-up Antwerp.

Via concrete tips en met heldere voorbeelden wil ik twijfels en struikelblokken wegnemen. Ondertussen ken ik elke vraag waar starters mee worstelen, vanuit mijn jarenlange ervaring.

Youssef Deconinck

De boekvoorstelling in de Antwerpse coworking Brain Embassy werd gevolgd door een aantal opmerkelijke ondernemersgetuigenissen. Onder hen ook die van Chloé Hoornaert. Zij gaf begin vorig jaar haar postdoctoraat biochemie en biotechnologie aan de universiteit van Montréal op om te starten met haar eigen keramiekatelier: Chloe Juliette Studio. ‘Keramiek begon als een hobby om me te ontspannen tijdens de lastige covidperiode. Maar de keramiekmicrobe kreeg me helemaal te pakken en in het voorjaar van 2021 besloot ik er bij mijn terugkeer naar België mijn beroep van te maken’, legt ze haar bijzondere carrièrewending uit.

​Zij en de honderd andere aanwezigen maandag kregen van Youssef een rist concrete tips om het eerste jaar als ondernemer zonder kleerscheuren te overleven.
​‘Spring verder’ van Youssef Deconinck is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en vanaf vandaag te koop in de boekhandel.

Contactpersoon

Lien Vanreusel

Adviseur starters & scale-ups

Ontdek wat Start-Up Antwerp voor jou in petto heeft

Start-Up Antwerp

AW_Welt_6stappenplan