Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nicoline Spruijt van Sipwell Belgium

Nicoline Spruijt van Sipwell Belgium

  • 15/09/2022

Wie zijn de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er vier. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Nicoline Spruijt in de kijker, Operations Director bij Sipwell Belgium.

1.    Welk bedrijf is voor jou een toonbeeld van succesvol ondernemen? 

"Elk bedrijf heeft zijn verdiensten. Elke onderneming die de laatste crisissen goed heeft doorstaan, mag je succesvol noemen. Succesvol ondernemen doe je met integriteit, dynamiek, groeiambitie, een hart voor mensen en klanten én een échte strategie. Natuurlijk denk ik in de eerste plaats aan Sipwell, maar daarnaast komen ook Duvel Moortgat, Brouwerij de Brabandere, ACA-IT Solutions, Lotus Bakeries, De Gele Flamingo, 50 Koffies, De Lelie en vele andere bedrijven in beeld."

2.    Wat vond je leuk aan de allerbeste baas die je ooit gehad hebt?

"Het was iemand die heel dicht bij de mensen stond, 
mee op de 'vloer' was. Hij gaf veel vrijheid, als je maar 
jouw verantwoordelijkheid opnam. Niets was voor hem vanzelfsprekend en tegelijkertijd wees hij je op uitdagingen om te groeien als persoon. Ik heb het geluk gehad veel 'allerbeste bazen' te hebben, zelfs nu ook. Open en transparant zijn, vertrouwen geven maar vooral ook zelf krijgen, initiatief aanmoedigen en mijn 'gele' energie voeden, zijn essentieel om voor mij een allerbeste baas te zijn."

3.    Hoe (hard) verschilt de baan die je vandaag hebt van die waarvan je als kind droomde?

"Heel erg, want ik wilde chirurg worden. Maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad dat ik vandaag generalist ben. Ik heb nu 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven en ervaarde de variëteit van grote internationale bedrijven en van zelf ondernemer te zijn. Ik greep heel veel kansen en stak heel vaak mijn vinger op. Ik geniet nog elke dag van de impact die je kan maken door samen met mensen een bedrijf uit te bouwen en te optimaliseren. Mensen inspireren, hun talenten tot hun recht laten komen zodat klanten en medewerkers bij jou willen komen én blijven, daar doe ik het voor."

4.    Welke activiteiten helpen je om je hoofd leeg te maken?

"Ik probeer de stilte op te zoeken. Dat kan 10 minuten in mijn bureau zijn of op weg naar het werk rijden zonder radio, zonder gsm. Ik loop elke week 10 km en dat brengt me vaak oplossingen voor vraagstukken die me bezig houden of nieuwe invalshoeken. 
Ik heb het geluk en privilege om mijn job heel graag te doen. De samenwerking met mijn team om onze objectieven te bereiken en onze mensen te inspireren, geeft zoveel energie dat de nood om het hoofd echt leeg te maken niet té vaak voorkomt."

Ik wilde als kind chirurg worden, maar ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik nu generalist ben. De variatie is een grote troef.

Proximus

Artikel uit publicatie