Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Netwerken over big data of groeiambities

Netwerken over big data of groeiambities

  • 03/11/2023

Deze maand verwelkomen we in deze rubriek Wouter Buckinx, Director bij Tobania, en Bart Balis, eigenaar van Brouwland. Wouter is voorzitter van het Netwerk Voka Data Intelligence, terwijl Bart mee zijn schouders zet onder het Netwerk Voka Gazellen Dubai. Hoe willen ze als voorzitter mee het verschil maken?

Netwerk Voka Data Intelligence

We nemen eerst een kijkje bij het Netwerk Voka Data Intelligence, waar Wouter samen met een vierkoppige stuurgroep de lijnen uitzet. “We willen alle Limburgse expertise en kennis over big data en de toepassing ervan samenbrengen”, geeft Wouter aan. “In elke sector zien we het belang en de kracht van analyse- en big­data­technieken toenemen, bijvoorbeeld om klantengedrag te voorspellen, trends te voorspellen of besluitvorming te verbeteren. In onze groep is elke professional welkom die de nodige ervaring heeft in databeheer en zijn of haar kennis wil delen met anderen.”
 

Wouter Buckinx, Tobania


Interactiviteit gegarandeerd!

“Vandaag telt ons netwerk vijfentwintig leden. Tijdens onze activiteiten moedigen we de aanwezige deelnemers aan om op een interactieve manier mee te werken. Als we een gastspreker uitnodigen, wordt zijn of haar presentatie altijd gevolgd door een workshop om ervaringen te kunnen uitwisselen. Het komende jaar voorzien we alvast boeiende sessies over generative AI en de link tussen data en duurzaam energiebebeer, met specialisten van Energyville als spreker. Ook enkele bedrijfsbezoeken staan op het programma.”

Over de muren kijken

Hoe vult Wouter zijn rol als voorzitter in? “Ik waak onder meer over een gezonde mix van sectoren. Want door over muren te kijken, creëren we een inspirerend platform. Samen met mijn stuurgroep stel ik het programma samen én zorg ik ervoor dat elk lid zich welkom voelt, zodat we hem of haar zo lang mogelijk aan boord kunnen houden. We rollen trouwens graag de rode loper uit voor nieuwe leden.”

Netwerk Voka Gazellen Dubai

Al even gedreven gaat het eraan toe bij het Voka Netwerk Gazellen Dubai, mede dankzij de inspanningen van voorzitter Bart Balis. “Sinds 2021 stippel ik samen met mijn stuurgroepleden het programma uit. Het volgende werkjaar gaan we op zoek naar een nieuwe voorzitter.”
 

Bart Balis, Brouwland


“Vijfmaal per jaar komen we samen om ervaringen uit te wisselen over thema’s die gelinkt zijn aan groei. Want dat thema loopt als een rode draad door onze sessies. In ons netwerk zijn enkel eigenaar-ondernemers van groeibedrijven welkom. Vóór inschrijving vragen we elk kandidaat-lid welke groei hij de laatste drie jaar gerealiseerd heeft op basis van omzet, personeel en toegevoegde waarde. Tegelijk vragen we om de groeiambities voor de komende drie jaar toe te lichten.”

Elkaar inspireren en uitdagen

Tot nu toe levert die gerichte selectie een hechte club van achttien leden op, die in alle openheid en transparantie elkaar informeren, inspireren en uitdagen. “In ons netwerk kan elk lid vrijuit spreken over groeiuitdagingen of vraagstukken waarover hij of zij wakker ligt”, bevestigt Bart. “Als voorzitter is het mijn taak om de interactiviteit in elke sessie aan te wakkeren. Het komende werkjaar kijken we heel erg uit naar de komst van gastsprekers zoals Kim Bongaerts van Moderna Printing en Dieter Toelen van Encon. Volgend jaar organiseren we een netwerksessie over cybersecurity en gaan we op bezoek bij Tilkin Powder Coatings.”

Ledenbestand uitbreiden

Wie interesse heeft om bij dit netwerk aan te sluiten, is uiteraard meer dan welkom. “We willen onze groep verder uitbreiden tot circa vijfentwintig leden”, aldus Bart. “Zo creëren we een solide basis om bij elke activiteit een mooie opkomst te hebben.”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie