Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Netwerken op niveau: insights van Voka Bedrijfsleiders Multinationals en Voka Drive

Netwerken op niveau: insights van Voka Bedrijfsleiders Multinationals en Voka Drive

  • 01/09/2023

Deze maand verwelkomen we in deze rubriek Dirk Vander Mierde, Country Manager bij Foresco Belgium, en Sven Pribylla, medezaakvoerder van Falcomotive. Dirk is voorzitter van het Netwerk Voka Bedrijfsleiders Multinationals, terwijl Sven mee de krijtlijnen uittekent van het Netwerk Voka Drive. Hoe tillen ze als voorzitter hun netwerk een niveau hoger?

Netwerk Voka Bedrijfsleiders Multinationals

We nemen eerst een kijkje bij het Netwerk Bedrijfsleiders Multinationals, waar Dirk samen met een vijfkoppige stuurgroep de lijnen uitzet. “Ons netwerk is exclusief bestemd voor bedrijfsleiders van Limburgse ondernemingen die deel uitmaken van een multinational met buitenlands hoofdkantoor, of lokaal bij de honderd grootste Limburgse spelers horen, of minstens 100 FTE’s tewerkstellen en geen eigenaar-ondernemer zijn.”

“Die drie criteria levert ons een boeiende netwerkgroep van zo’n twintig leden op uit diverse sectoren. De voorbije jaren hebben we een groep van gelijkgezinden samengesteld die met gelijkaardige vraagstukken geconfronteerd worden bij internationaal zakendoen. Denk maar aan culturele issues, communicatiestoornissen tussen de buitenlandse hoofdzetel en de Limburgse vestiging en complexe nationale regelgeving die geduid moet worden.”
 

Dirk Vander Mierde, Foresco Belgium
Dirk Vander Mierde, Foresco Belgium


"In ons netwerk gaat het om het delen van ervaringen en expertise, in een sfeer van vertrouwen."

Impact creëren op beleid

Enkele jaren geleden werd Dirk gecontacteerd door Cathérine Dreesen, Directeur Internationalisatie & Innovatie bij Voka. “Cathérine vroeg me om een netwerk uit de grond te stampen op maat van lokale CEO’s die rapporteren aan een buitenlandse hoofdzetel. Ik merkte snel dat dit netwerk geen moment te vroeg kwam.”

“Vandaag fungeert ons netwerk als sparringpartner voor onze leden. Via interessante activiteiten – waar discretie en onderling vertrouwen hoog op de agenda staan – zetten we een inhoudelijke aanpak centraal. Maar ook ervaringen delen en elkaar challengen zijn belangrijk. Bovendien willen we gezamenlijke standpunten vormen waarmee we vanuit onze regio willen wegen op het Vlaamse en federale beleid. Hiermee proberen we met het Netwerk Bedrijfsleiders Multinationals heel wat gewicht in de schaal te leggen om op beleidsniveau de nodige impact te creëren.”

Netwerk Voka Drive

Fasten your seatbelts voor Voka Drive, een netwerk waar Limburgse eigenaar-ondernemers, CEO’s en personeelsleden met een passie voor wagens meer dan welkom zijn! In dit netwerk, dat in 2017 door wijlen Louis Paridis werd opgestart, staat de liefde voor mooie wagens – van oldtimers tot F1-bolides – centraal. Sinds dit werkingsjaar is Sven Pribylla van Falcomotive voorzitter. “Met Falcomotive kan ik me dagelijks al uitleven in de verkoop van nieuwe en tweedehandswagens”, zegt Sven. “Maar ook in mijn vrije tijd gaat mijn hart sneller kloppen van glimmende wagens!”

Gevarieerd programma

Die passie deelt Sven met een vijfkoppige netwerkstuurgroep. “Samen sleutelen we aan een programma boordevol boeiende activiteiten waar wagens en plezier centraal staan”, bevestigt Sven. “Onze dertig leden mogen trouwens volop suggesties doen. We trappen het komende seizoen af met een startevent op Karting Genk, waarna we in oktober richting Knokke trekken voor de Zoute GP. Dit is voor mij persoonlijk steeds een hoogtepunt, ook omdat ik er mijn netwerk telkens opnieuw aanvul met nieuwe contacten. In het voorjaar van 2024 staan enkele bedrijfsbezoeken bij exclusieve autofabrikanten gepland.”
 

Sven Pribylla, Falcomotive
Sven Pribylla, Falcomotive


"Een passie voor wagens, gecombineerd met humor en plezier maken: dat is de kracht van Voka Drive!"

Hechte vriendenclub

Bij Voka Drive ligt de nadruk niet zozeer op het delen van inhoudelijke kennis, maar eerder op samen plezier maken in een informele setting. Sven kijkt altijd uit naar deze ontmoetingen: “De voorbije jaren is ons netwerk uitgegroeid tot een hechte club van vrienden. Of via WhatsApp blijven we met elkaar in contact. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hit the road!”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie