Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Netwerk je weg naar succes met een van onze bedrijfsleidersnetwerken

Netwerk je weg naar succes met een van onze bedrijfsleidersnetwerken

  • 05/07/2023

Het leven van een bedrijfsleider kan soms uitdagend en eenzaam zijn. Gelukkig zijn er de bedrijfsleiders­net­werken van Voka – KvK Limburg. In deze netwerken kan je rekenen op de steun en toeverlaat van je collega-ondernemers. Je wisselt ervaringen uit en leert in een ontspannen sfeer van elkaars successen en mislukkingen. “In mijn netwerk kan ik veilig loskoppelen als bedrijfsleider en groeien als mens. Dat is zo waardevol.”

In een notendop

  • Als bedrijfsleider en eigenaar-ondernemers is het soms eenzaam aan de top
  • Voka - KvK Limburg biedt een bedrijfsleidersnetwerk voor iedere ondernemer
  • Wissel ervaringen uit met collega's in een ontspannen en vertrouwde omgeving
  • Voor wie een KMO (5-50 FTE's), groot bedrijf (+50 FTE's) of multinational (+100 FTE's) runt

“Bij iedere netwerksessie weet ik gewoon dat ik iets ga bijleren”, steekt Klaas Clerckx van wal. Met zijn onderneming Allimex heeft hij twee belangrijke bedrijfstakken. Zo is Allimex Green Power een groothandel voor installatiemateriaal voor zonnepanelen in België en Nederland, maar met de blik op Europa gericht. Allimex Industrial Products is intussen uitgegroeid tot een maakbedrijf dat actief is in haalbaarheidsstudies, productontwikkeling, productie en logistiek. “Tien jaar geleden zette ik mijn eerste stap in een bedrijfsleidersnetwerk van Voka – KvK Limburg, en ik ben er nooit weggegaan. Je wordt er warm ontvangen en komt meteen terecht in een dynamische en fijne groep ondernemers die in een ontspannen sfeer willen bijleren en ervaringen uitwisselen. Op het vlak van bedrijfsfinanciering en fiscaliteit heb ik via mijn netwerk stappen vooruit gezet. Het is echt netwerken met meerwaarde, ik kan het iedere collega-ondernemer aanraden.”
 

Liesbeth Vandenrijt (Motmans en partners)


Veilig loskoppelen als CEO

Hetzelfde geluid valt te horen bij Liesbeth Vandenrijt, Managing Partner bij hr-bureau Motmans & Partners, dat bedrijven helpt de juiste professionele matches te vinden op onze arbeidsmarkt. “Via een netwerklezing vijf jaar geleden ben ik zelf in een bedrijfsleidersnetwerk gerold van Voka – KvK Limburg. Ik had niet veel verwachtingen in het begin, maar nu zou ik niet meer zonder kunnen. Naast de vele kennis dat je opdoet van collega-ondernemers, hecht ik enorm veel belang aan de psychologische veiligheid van mijn netwerk. Ik kan zonder zorgen loskoppelen als bedrijfsleider, dat geeft mij de kans om ook als mens verder te groeien. Ook de ronde- tafelgesprekken met mijn collega’s vind ik zeer waardevol. Je bouwt een echte band op. Want als ik met iets zit, ben ik dankzij mijn netwerk maar één telefoon verwijderd van de steun of wijze raad die ik nodig heb.”

Groeien

Voka – KvK Limburg heeft op dit moment 14 bedrijfsleidersnetwerken waarin eigenaars en bedrijfsleiders van zowel kmo’s, grote bedrijven als multinationals zitten. “Omdat wij elke ondernemer een waardevol netwerk willen bieden”, zegt Dirk Jenaer, Directeur Ondernemersrelaties en Business Development bij Voka – KvK Limburg. “In deze groepen staan vertrouwelijkheid en engagement van de deelnemers centraal, met de focus op een maximale ervaringsuitwisseling in een ontspannen en leerrijke setting. Naast onze bedrijfsleidersnetwerken hebben we ook thema- en belevingsnetwerken. We verbinden bij Voka – KvK Limburg zo meer dan 2.200 netwerkleden in 56 netwerken. We geloven immers rotsvast dat onze Limburgse ondernemingen en hun medewerkers in onze Voka Netwerken optimaal kunnen groeien en connecteren. Daar willen we samen voor gaan!” 

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie