Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Multitaskers met een missie

  • 05/07/2023

Al zeventien jaar werkt Debbie Mucke als management assistant bij het Genkse Facil, een wereldwijde specialist van bevestigingsmaterialen voor de automotive. Haar ervaring en expertise neemt ze mee naar het Netwerk Management Assistant, waar ze momenteel aan een derde voorzitterstermijn bezig is. Hoe neemt ze dit voorzitterschap op?

Geboren multitasker

“In mijn functie als management assistant ondersteun ik binnen Facil de ceo en het hele directieteam”, zegt Debbie. “Tegelijk ben ik het aanspreekpunt voor de eigenaar van onze bedrijfsgebouwen – met dus een link naar facility management, sta ik mee in voor het fleetmanagement, werk ik als systeemexperte van het interne tijdregistratiesysteem én vervul ik de rol van Chief Happiness Officer. Dat zijn dus heel wat potten op het vuur, maar dat is voor een management assistant een fantastische ­uitdaging!”

Gedreven voorzitster

Ondanks die drukke agenda maakt Debbie nog graag tijd vrij voor haar rol van voorzitster van het Lerend Netwerk Management Assistant. “Zo’n zestien jaar geleden kwam ik als lid aan boord”, blikt Debbie terug. “Daarvan zetelde ik vijftien jaar in de stuurgroep, met het voorzitterschap als kers op de taart. Vandaag ben ik als voorzitster goed omringd door vier gedreven stuurgroepleden: Carnita Ruiz van Group Machiels, Sarah Hoedemakers van Bose Belgium, Sofie Ceuppens van het Sint-Franciscusziekenhuis en Jolien Bosmans van Voka - KvK Limburg. Samen steken we regelmatig de koppen bij elkaar om een aantrekkelijk netwerkprogramma samen te stellen.”
 

Debbie Mucke (Facil)


Diverse netwerkgroep

Debbie: “Ons netwerk telt 35 leden, met een grote diversiteit qua functies – van directiesecretaresses tot personal assistants – en sectoren. We verwelkomen trouwens ook opleidingshoofden van Limburgse hogescholen, die goed aanvoelen wat in het werkveld leeft en uitstekend kunnen inschatten wat studenten MA belangrijk vinden. Dankzij die mix van uiteenlopende profielen zijn onze activiteiten een waardevolle bron van ervaringsuitwisseling, inspiratie en leermomenten.”

"Ons netwerk is voor de aanwezige leden een ideaal platform om te blijven groeien in hun job."

Open discussies

Want samen brainstormen en ervaringen uitwisselen over het boeiende MA-vak, dat is waar het volgens Debbie om draait. “Omdat we als management assistant vaak in aanraking komen met interne confidentiële dossiers, voelt het goed om met collega’s verhalen te delen en bepaalde vraagstukken te bespreken. Dit levert vaak open discussies op, met volop ruimte voor vraag en antwoord.”

Boeiende rol als voorzitter

Hoe ziet Debbie de invulling van haar voorzitterstaak? “Ik zie mezelf als de spreekbuis van het netwerk, als verbindingsofficier tussen leden onderling en met sprekers, en als bruggenbouwer met het werkveld. Ik hou ervan om mensen samen te brengen en een dynamische groepscultuur te realiseren. Want hoe meer kennis en ervaringen gedeeld worden, hoe meer onze leden met interessante info naar kantoor ­terugkeren.

Gevarieerd programma

Debbie en haar stuurgroepleden blikken tevreden terug op voorbije netwerkactiviteiten. “Onze infosessies over ademhalingstechnieken en krachtig communiceren vielen erg in de smaak bij de aanwezige deelnemers. Ook het jaarlijkse bedrijfsbezoek werd enorm gewaardeerd. Elk jaar organiseren we trouwens een ICT-inspiratiesessie, met een link naar Office365. We blijven gaan voor boeiende activiteiten!”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie