Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Mogen niet terug in jojobeleid belanden" - Annelies Verlinden

"Mogen niet terug in jojobeleid belanden" - Annelies Verlinden

  • 24/03/2022

Op 22 april, de eerste vrijdag na de Paasvakantie, komt de regering terug samen voor een nieuw Overlegcomité. Dat heeft Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, gezegd op de Réveillon, een event van Voka Mechelen-Kempen. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten zeker alert blijven. Maar we willen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen", zegt Verlinden.

Zo’n 500 ondernemers verzamelden op donderdag 24 maart op de Voka-Réveillon bij gastheer PFL in Beerse. Eindelijk nog eens live een groot netwerkevent. Met live muziek, graffiti, karikaturen, een verzorgd walking dinner van Hendrickx Feesten en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Minister Verlinden sprak vanavond de ondernemers toe op de Réveillon. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten daar zeker alert voor zijn. Maar er is voorlopig geen reden tot paniek. Dat hoor ik ook bij coronacommissaris Pedro Facon. Het volgende Overlegcomité staat voorlopig gepland voor vrijdag 22 april, vlak na de Paasvakantie", liet Annelies Verlinden weten. "We mogen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen."

Geen tijd te verliezen

De minister kwam ook terug op de hoge energieprijzen. De regering heeft aan de Nationale Bank gevraagd om de gevolgen van de stijgende energie- en grondstoffenprijzen verder te onderzoeken alvorens maatregelen voor ondernemingen te nemen. "Dat onderzoek moet de komende weken klaar zijn. Op basis van die analyse zal het overleg met de sociale partners worden aangevat", aldus Verlinden.

Voka Mechelen-Kempen benadrukt dat er geen tijd te verliezen is. "Onze bedrijven staan voor enorme uitdagingen. Denk maar aan de torenhoge energieprijzen, een tekort aan grondstoffen en een tekort aan mensen en de impact van het conflict in Oekraïne", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

De regering heeft eerder al de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid door overmacht verlengd tot 30 juni van dit jaar.

Meer nieuws

Bouwen aan inclusieve werkvloeren? Dat nemen ze letterlijk bij Democo Group
Voka nationaal
Nieuws

Bouwen aan inclusieve werkvloeren? Dat nemen ze letterlijk bij Democo Group

In de dynamische wereld van de bouwsector heeft Democo Group zich weten te onderscheiden, niet alleen vanwege haar indrukwekkende projecten, maar ook vanwege haar sterke nadruk op inclusie op de werkvloer. Maak kennis met Silke Put, een ervaren kracht binnen de Democo Group-familie, die samen met HR-directeur Ilse Claes en haar team, een essentiële rol speelt in het bevorderen van een werkcultuur waarin diversiteit wordt omarmd en waar iedereen de kans krijgt om te excelleren.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder