Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "Mogen niet terug in jojobeleid belanden" - Annelies Verlinden

"Mogen niet terug in jojobeleid belanden" - Annelies Verlinden

  • 24/03/2022

Op 22 april, de eerste vrijdag na de Paasvakantie, komt de regering terug samen voor een nieuw Overlegcomité. Dat heeft Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, gezegd op de Réveillon, een event van Voka Mechelen-Kempen. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten zeker alert blijven. Maar we willen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen", zegt Verlinden.

Zo’n 500 ondernemers verzamelden op donderdag 24 maart op de Voka-Réveillon bij gastheer PFL in Beerse. Eindelijk nog eens live een groot netwerkevent. Met live muziek, graffiti, karikaturen, een verzorgd walking dinner van Hendrickx Feesten en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Minister Verlinden sprak vanavond de ondernemers toe op de Réveillon. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten daar zeker alert voor zijn. Maar er is voorlopig geen reden tot paniek. Dat hoor ik ook bij coronacommissaris Pedro Facon. Het volgende Overlegcomité staat voorlopig gepland voor vrijdag 22 april, vlak na de Paasvakantie", liet Annelies Verlinden weten. "We mogen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen."

Geen tijd te verliezen

De minister kwam ook terug op de hoge energieprijzen. De regering heeft aan de Nationale Bank gevraagd om de gevolgen van de stijgende energie- en grondstoffenprijzen verder te onderzoeken alvorens maatregelen voor ondernemingen te nemen. "Dat onderzoek moet de komende weken klaar zijn. Op basis van die analyse zal het overleg met de sociale partners worden aangevat", aldus Verlinden.

Voka Mechelen-Kempen benadrukt dat er geen tijd te verliezen is. "Onze bedrijven staan voor enorme uitdagingen. Denk maar aan de torenhoge energieprijzen, een tekort aan grondstoffen en een tekort aan mensen en de impact van het conflict in Oekraïne", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

De regering heeft eerder al de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid door overmacht verlengd tot 30 juni van dit jaar.

Meer nieuws

Elep, duurzaamheid gewikkeld in elke envelop
Voka nationaal
Goede zaken

Elep, duurzaamheid gewikkeld in elke envelop

Elep, een toonaangevende speler op het gebied van enveloppen en labels, heeft een duidelijke missie: goede zaken doen, maar nog belangrijker, de zaken goed doen. In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, streeft Elep ernaar om 100% duurzame enveloppen en labels te produceren. Deze toewijding weerspiegelt de visie van Yves Peiffer, de gedreven gedelegeerde bestuurder van Elep, die al sinds de jaren 90 actief bezig is met duurzaam ondernemen.

Zakendoen in Saudi-Arabië: culturele inzichten & praktische tips
Voka nationaal
Nieuws

Zakendoen in Saudi-Arabië: culturele inzichten & praktische tips

Saudi-Arabië, met zijn rijke culturele erfgoed en bloeiende economie, biedt kansen voor internationale zakelijke samenwerking. Echter, het navigeren door de zakelijke arena van dit koninkrijk vereist niet alleen een begrip van de gebruikelijke zakelijke praktijken, maar ook kennis van de lokale cultuur en tradities. Ontdek hoe je effectief kunt communiceren en relaties opbouwen in deze dynamische zakelijke omgeving.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder