Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Mogen niet terug in jojobeleid belanden" - Annelies Verlinden

"Mogen niet terug in jojobeleid belanden" - Annelies Verlinden

  • 24/03/2022

Op 22 april, de eerste vrijdag na de Paasvakantie, komt de regering terug samen voor een nieuw Overlegcomité. Dat heeft Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, gezegd op de Réveillon, een event van Voka Mechelen-Kempen. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten zeker alert blijven. Maar we willen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen", zegt Verlinden.

Zo’n 500 ondernemers verzamelden op donderdag 24 maart op de Voka-Réveillon bij gastheer PFL in Beerse. Eindelijk nog eens live een groot netwerkevent. Met live muziek, graffiti, karikaturen, een verzorgd walking dinner van Hendrickx Feesten en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Minister Verlinden sprak vanavond de ondernemers toe op de Réveillon. "Er zijn weer meer besmettingen. We moeten daar zeker alert voor zijn. Maar er is voorlopig geen reden tot paniek. Dat hoor ik ook bij coronacommissaris Pedro Facon. Het volgende Overlegcomité staat voorlopig gepland voor vrijdag 22 april, vlak na de Paasvakantie", liet Annelies Verlinden weten. "We mogen ook niet terug in een jojobeleid belanden. Dat is niet goed voor de ondernemingen."

Geen tijd te verliezen

De minister kwam ook terug op de hoge energieprijzen. De regering heeft aan de Nationale Bank gevraagd om de gevolgen van de stijgende energie- en grondstoffenprijzen verder te onderzoeken alvorens maatregelen voor ondernemingen te nemen. "Dat onderzoek moet de komende weken klaar zijn. Op basis van die analyse zal het overleg met de sociale partners worden aangevat", aldus Verlinden.

Voka Mechelen-Kempen benadrukt dat er geen tijd te verliezen is. "Onze bedrijven staan voor enorme uitdagingen. Denk maar aan de torenhoge energieprijzen, een tekort aan grondstoffen en een tekort aan mensen en de impact van het conflict in Oekraïne", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.

De regering heeft eerder al de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid door overmacht verlengd tot 30 juni van dit jaar.

Meer nieuws

Tom Laveren Voka Mechelen-Kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka na Van Hool: "Regioplan nodig met versterkte ontwrichte zone"

Er is een regioplan nodig om de economische klap op te vangen na het faillissement bij Van Hool. Dat zegt Voka Mechelen-Kempen als reactie op de grote ontslaggolf bij de busbouwer in Lier. "We vragen aan de Vlaamse en federale regering om snel de bestaande ontwrichte zone te verlengen tot 2030. Maar bijkomend een 'ontwrichte zone Plus' te installeren voor de regio rond Lier. Dat houdt in dat bedrijven geen 2 maar 4 jaar lang minder bedrijfsvoorheffing moeten doorstorten", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. "Zo versterken we de investeringen én de werkgelegenheid in onze regio."

Inclusie in hart en nieren, of beter gezegd chipolata's en hamburgers
Voka nationaal
Nieuws

Inclusie in hart en nieren, of beter gezegd chipolata's en hamburgers

In het sfeervolle West-Vlaamse Westrozebeke heeft de Belgian Pork Group sinds 1966 zijn hoofdkantoor gevestigd. Hier wordt niet alleen varkensvlees van A tot Z geprepareerd, maar ze omarmen ook inclusie op de werkvloer en beschouwen dit als kernwaarde in het familiebedrijf. Anthony Van Eeckhout, die sinds mei 2020 als Head of People fungeert, neemt ons mee doorheen de diverse aspecten van hun bedrijfscultuur en de voortdurende inspanningen om een inclusieve werkomgeving te creëren en te behouden.

Een inclusieve win-win situatie bij Digitong
Voka nationaal
Nieuws

Een inclusieve win-win situatie bij Digitong

Inclusie is nog vaak een begrip dat voor velen onbekend is of verschillend wordt geïnterpreteerd. De vraag hoe je inclusie effectief integreert in de bedrijfscultuur, en in welke mate, houdt talrijke ondernemingen bezig. In een wereld die diversiteit omarmt, erkennen bedrijven de noodzaak om een inclusieve bedrijfscultuur te bevorderen. Dit geldt ook voor Digitong, een digitaal marketingbureau dat zich sterk maakt voor het welzijn van haar medewerkers door actief een inclusiebeleid te voeren.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder