Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Ulrik Van Schepdael, CEO mobco: “Blijvende veranderingen door coronacrisis”

Ulrik Van Schepdael, CEO mobco: “Blijvende veranderingen door coronacrisis”

  • 06/07/2020

Aan de baseline van mobco, “we manage your workplace”, werd de voorbije maanden het woord “home” toegevoegd. Niet alleen klanten pasten via home workplaces hun manier van werken aan; ook mobco zelf moest zich herorganiseren. De coronacrisis vormde tegelijk de aanleiding voor de lancering van een nieuwe applicatie: de Safety Instructions app.

Jullie corebusiness is (mobiele) workplace management. Wat is dat precies?

“Onze missie is om de mobiele en moderne werkplek mogelijk te maken. We bieden hardware, software en diensten aan bedrijven in België en Luxemburg. Dat klinkt misschien wat vaag, vandaar dat ik graag het voorbeeld geef van onze klant Jan De Nul. Daarvoor verschepen we gepreconfigureerde iPhones over de hele wereld. Als een medewerker de verpakking opent en zijn identiteit bevestigt, worden de juiste apps geïnstalleerd, wordt het toestel beveiligd en wordt de mailbox geconfigureerd, zonder paswoord. Dat is efficiënter, goedkoper en veiliger werken.”

 

Welke impact heeft de coronacrisis op uw bedrijf?

“Normaal leveren wij toestellen in de kantoren van onze klanten en gaan onze consultants ter plaatse. Dat was de afgelopen maanden niet mogelijk. Wij hebben ons op dat vlak moeten herorganiseren en sturen de toestellen nu rechtstreeks op naar werknemers thuis. Daarnaast hebben we een unieke shift doorgemaakt als het gaat over remote work, waarbij onze consultants op afstand aan de IT-systemen van klanten werken. Voor de crisis was dat vanwege security-issues bijna ondenkbaar. Nu staan klanten daar veel meer voor open. Dat zal in de toekomst ook zo blijven, want werken op afstand wordt meer en meer een noodzaak. Daar ben ik al jaren van overtuigd.”

 

U lanceerde ook een nieuwe app?

“Klopt. Om een veilige en langdurige terugkeer naar de bedrijven te garanderen, is er een goede communicatie nodig tussen werkgevers en werknemers. Daarom lanceerden we de Safety Instructions app, waarmee ondernemingen specifieke richtlijnen rond hygiëne kunnen meegeven. De app is het resultaat van een samenwerking met BLAUD, een Nederlands bedrijf dat net als wij deel uitmaakt van de Enterprise Mobility Expert Alliance.”

 

Wat is voor bedrijven het voordeel van zo’n applicatie?

“Zij kunnen de informatie zelf aanpassen in een contentportaal. De circulatieplannen, evacuatieprocedures, regels voor de kantine,… kunnen gepersonaliseerd worden op maat van het bedrijf of een bepaalde site. Bovendien is de informatie altijd en overal up-to-date. De app draait op gelijk welk platform. Bezoekers hoeven hem zelfs niet te downloaden; zij kunnen aan het onthaal een QR-code scannen om alle info te bekijken. Voor bedrijven met één site of sportclubs en verenigingen is de app helemaal gratis.”

AW_Digitalisering
Proximus
imu - vzw - recupel
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende