Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • MNM JumpJobs biedt jongeren springplank naar een eerste job

MNM JumpJobs biedt jongeren springplank naar een eerste job

  • 11/02/2022

We zijn vertrokken! Maandag gaven we de aftrap van MNM JumpJobs bij Telenet in Mechelen. Een project waarbij jonge werkzoekenden en studenten minstens 4 weken lang een betaalde werkervaring kunnen opdoen bij een straf bedrijf in de buurt.

Goed plan, dat vond ook Minister van Werk, en een beetje van MNM JumpJobs, Hilde Crevits ook: 
 
“Onze bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar nieuw talent. Met MNM JumpJobs verbinden we straffe jongeren aan gemotiveerde bedrijven!”
Hilde Crevits, Vlaams minister van werk
 
Dinsdag landde de ochtendploeg van MNM op de productiesite van Coca-Cola in Wilrijk. Ook hier kan je een betaalde werkervaring opdoen tussen de duizenden flesjes van Coca-Cola. Wist je trouwens dat Country Director An Vermeulen het project mooi ingezet heeft met een ‘jump’ van 11 Coca-Colaflesjes ver?

Koekjes proeven

Woensdag was Lotus Bakeries aan de beurt. Daar kan je niet alleen je allereerste job uitoefenen, maar ook elke dag koekjes proeven. En laat ons eerlijk zijn: wie wil er nu niet werken in een fabriek waar je de koekjes zomaar van de band kan plukken? De MNM-DJ’s bleven opvallend lang treuzelen tijdens hun ontdekkingstocht in de fabriek in Lembeke.
 
Donderdag was een thuismatch voor de MNM-ploeg. Dan was VRT zelf aan de beurt. Ooit gedroomd om aan het decor van Thuis te bouwen? Of als kinderbegeleider te zorgen voor de kindjes van enkele echte BV’s? Ook hier kan je een eerste werkervaring op doen.

Deelnemen?

Om de week goed af te sluiten, bracht de MNM-ploeg een bezoek aan H.Essers in Genk. Wist je dat H.Essers een eigen inhouse opleidingscentrum heeft? Ideaal dus om enkele gemotiveerde jongeren aan een eerste job te helpen.

imu - vzw - Altez
imu - vzw - Uzbrussel