Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • ShopWeDo bestaat 10 jaar en dingt mee voor 'Voka Prijs Ondernemen'

ShopWeDo bestaat 10 jaar en dingt mee voor 'Voka Prijs Ondernemen'

  • 14/05/2024

ShopWeDo maakt kans op de 'Voka Prijs Ondernemen 2024'. Ze zijn door de ondernemers in Mechelen voorgedragen als Voka Lokaal-winnaar. Dat laat Voka Mechelen-Kempen weten. Het Mechelse bedrijf, actief in logistiek en e-commerce, viert vandaag net het 10 jarig bestaan. Ze leveren pakjes voor 120 verschillende webwinkels en maken zo'n 1,3 miljoen pakjes klaar voor verzending vanuit hun warehouses.

Shopwedo is eigenlijk het verhaal van Kenny en Veronique en een managementteam dat het bedrijf vanaf nul mee heeft opgebouwd. Het ondernemerskoppel begon met twee webwinkels en groeide uit tot een grote logistieke speler uit Mechelen die in zijn sector marktleider is. “De manier waarop het bedrijf zich heeft ontwikkeld, door logistiek op een duurzame manier te doen en in te zetten op automatisatie, is zonder meer knap”, zegt Stefaan Van Thielen, voorzitter van 'Voka Lokaal Mechelen'. ​ “Een logische winnaar van de Voka Lokaal Award.”

“Voor 120 winkels doen wij de ‘storage, pick, pack and ship’. Van die winkels hebben we de e-commercevoorraad in onze warehouses liggen", zegt Kenny Van Paesschen, mede-oprichter van ShopWeDo. "De webshops koppelen we aan onze 'warehouse management software', die we zelf ontwikkeld hebben. Van het moment dat er bestellingen binnenkomen, gaan wij die orderpicken, verpakken en opsturen over heel de wereld. Dat zijn zo’n 1,3 miljoen pakjes per jaar. We werken van zes uur ’s morgens tot twaalf uur ’s nachts. Om elf uur zetten we alles klaar aan de poort en vanaf dat punt neemt de koerier het over.”

Extra locatie

Met het oog op de toekomst heeft ShopWeDo ambitieuze plannen om hun activiteiten uit te breiden. Het bedrijf streeft ernaar om nog dit jaar een extra locatie te openen in België om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen. Daarnaast zijn ze bezig met het realiseren van hun internationale ambities. Zo plannen ze nog vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen.

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan je hier een stem uitbrengen op de Voka-website op je favoriete bedrijf. Op die manier kan je het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

Voka Prijs Ondernemen 2024

Ben jij er bij om jouw favoriete bedrijf in de prijzen te zien vallen? Schrijf je nu in voor de spectaculaire Voka Prijs Ondernemen awardshow op 26 september en beleef het vanop de eerste rij.