Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ranobo tweede kanshebber voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

Ranobo tweede kanshebber voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

  • 02/05/2024

Ranobo wordt door de Voka Lokaal-afdeling Midden Kempen naar voor geschoven als winnaar voor hun regio. Door die award, maken ze in september ook meteen kans op de 'Voka Prijs Ondernemen 2024'. Ranobo is een specialist in noten, gedroogde vruchten en rijstcrackers. "We doen alles zelf: van inkoop, roosteren tot verpakken en leveren. Dat zal opvallen", zegt Gilles Jeuris, zaakvoerder van Ranobo. 

 

Een opmerkelijke groeitraject

Ranobo heeft een opmerkelijk groeitraject doorgemaakt. Met recente mijlpalen zoals de succesvolle overnames van 'Quality Nuts' en 'Colosseum'. "Onze groei is gebaseerd op een diepgaand begrip van ons vakgebied. Als kok van opleiding ben ik graag creatief met voeding bezig. Mijn opleiding is zeker een meerwaarde wanneer het aankomt op het selecteren van soorten en samenstellen van mengelingen," zegt Jeuris. “Ik bekijk deze Voka Lokaal-award echt als een bedrijfsprijs. Onze mensen verdienen dit. Onze medewerkers vormen de kern van Ranobo’s succesverhaal."

Volledig proces in eigen handen

Opvallend: Ranobo heeft het hele proces in eigen handen. Van inkoop en roosteren tot verpakken, orderpicken en leveren. Zo kan het bedrijf snel en effectief reageren op uitdagingen. Duurzaamheid is er daar één van. Concrete stappen werden al gezet door het implementeren van initiatieven als recycleerbare en herbruikbare verpakkingen, de installatie van een groengevel en zonnepanelen.

“Het bedrijf levert niet alleen een waardevolle maatschappelijke bijdrage door gezondere voedingskeuzes te bevorderen, maar heeft ook een indrukwekkende groei doorgemaakt, waarbij de toegevoegde waarde in amper vijf jaar tijd bijna verdubbeld is", zegt Koen Van den Brande, voorzitter van Voka Lokaal Midden Kempen. "Bovendien brengt Ranobo internationale erkenning naar de regio, terwijl het blijft investeren in duurzaamheid en wordt geleid door een jonge, ambitieuze bedrijfsleider met een heldere visie.”

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan je hier een stem uitbrengen op de Voka-website op je favoriete bedrijf. Op die manier kan je het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

Voka Prijs Ondernemen 2024

Ben jij er bij om jouw favoriete bedrijf in de prijzen te zien vallen? Schrijf je nu in voor de spectaculaire Voka Prijs Ondernemen awardshow op 26 september en beleef het vanop de eerste rij.

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Fientje Moerman

Voka Lokaal Coördinator