Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Judith Hoefkens waagde De Sprong

  • 06/06/2024

Grenzen doorbreken met de juiste mensen.

Wave of Engagements bedenkt en ontwerpt belevingsruimtes voor retail, showrooms en hospitality. Interieur, technologie en communicatie moeten elkaar in een multi-zintuigelijke beweging kunnen versterken. Een combinatie die Tim Gielen, voor hij Wave of Engagements oprichtte, nog miste op de markt. 

Met bekende klanten als JBC, CKS, Essentiel, Xandres en Torfs in hun portefeuille toont het jonge bedrijf dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn. Ze botsten tegen grenzen van wat er kon en zo vormde zich een nieuw business idee. Een ontmoeting met creative director, Judith Hoefkens,maakte het plaatje compleet.

Judith begon enkele jaren geleden als zelfstandig interieurarchitect een eigen bureautje. “Ik vind het fijn dat je als ondernemer net iets meer kan betekenen dan als medewerker in een bedrijf. De uitdagingen die bij ondernemerschap horen vind ik ook wel fijn, om zelf te groeien en meer bij te leren.” In die hoedanigheid kwam ze Tim Gielen tegen. “Tim had al een adviesbureau rond retaildesign. We besloten onze krachten te bundelen. Hij doet specifiek de strategische kant, ik de interieurkant. Intussen werken we zo al anderhalf jaar samen.”

Technologie

“Tim botste bij zijn vorige werkgever telkens op dezelfde grenzen: het combineren van technologie met het fysieke winkelpunt. Zo is hij samen met zijn vorige werkgever tot het besluit gekomen om daar een adviesbureau rond op te richten. Dat adviesbureau is verder uitgegroeid tot de interieurstudio die we nu zijn.”

Bryo

“Ik ben gestart met Bryo om andere jonge ondernemers te ontmoeten, samen te leren van elkaar en gebruik te maken van het netwerk dat Bryo te bieden heeft. Bryo zet me elke maand tot nadenken over de dingen die beter kunnen. Het zorgt er ook voor dat de to-do-lijst afgevinkt wordt: die van de zaken die niet met klanten te maken hebben, maar wel met het ondernemen en het vormen van het bedrijf.”

Gewoon doen

Judiths advies aan mensen die twijfelen om te starten met ondernemen is kort maar krachtig: “Sowieso: gewoon doen. Je leert keiveel bij en het gaat een fantastisch traject zijn. Zeker als je je omringt met de juiste mensen, zodat je het samen beter kan doen.”

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie