Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 'Afval Alternatief' genomineerd voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

'Afval Alternatief' genomineerd voor 'Voka Prijs Ondernemen 2024'

  • 22/05/2024

Afval Alternatief uit Dessel heeft de Voka Lokaal-award gewonnen voor regio Kempen Oost. Dat maakt Voka Mechelen-Kempen bekend. Het bedrijf - dat afval ophaalt bij 14.000 kmo's in Vlaanderen - kreeg de award uit handen van ex-Miss België Celine Van Ouytsel. Afval Alternatief is daarmee ook genomineerd voor de 'Voka Prijs Ondernemen 2024'. “Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs”, zeggen zaakvoerders Jo Smolders en Aart Van Oekelen.

"Onze effectieve start was in 2012", zegt zaakvoerder Jo Smolders. “We hadden geen klanten, één chauffeur en één vrachtwagen. Een periode die zijn charmes had. ’s Morgens vroeg sprongen we mee in de vrachtwagen om te ondersteunen in de afvalophaling. In de namiddag trokken we ons hemdje aan op zoek naar klanten. Intussen hebben we er 14.000, 2.000 orders per dag, 35 vrachtwagens en 110 medewerkers.”

Veranderingen tegen 2026

Tegen 2026 hopen de zaakvoerders te kunnen starten met een nieuwbouw in de industriezone van Dessel. “Binnenkort lanceren we onder een nieuw merk ook een webshop waarbij particulieren online een container kunnen bestellen voor bijvoorbeeld verbouwingen. Dat bestaat vandaag nog niet”, zegt Aart Van Oekelen.

Verdiende winnaar

“Afval Alternatief is een verdiende winnaar”, zegt Sam Daems, voorzitter Voka Lokaal Kempen Oost. “Ze hebben een mooi groeitraject afgelegd in een atypische business. Het zijn ondernemers met lef die duurzaam werken en duidelijk inzetten op een positief HR-beleid.”

Stemmen

Vanaf 1 juni 2024 kan je hier een stem uitbrengen op de Voka-website op je favoriete bedrijf. Op die manier kan je het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2024 wordt.

Voka Prijs Ondernemen 2024

Ben jij er bij om jouw favoriete bedrijf in de prijzen te zien vallen? Schrijf je nu in voor de spectaculaire Voka Prijs Ondernemen awardshow op 26 september en beleef het vanop de eerste rij.