Skip to main content
Map

Mis de special Starters niet!

  • 14/06/2019

In de editie juni focust Ondernemers Vlaams-Brabant zich op de starters in onze regio. Lees hier meer over Jong Voka in Vlaams-Brabant, over retro bloemschikken met Bryo, over de verovering van de leasingmarkt door start-up Lizy en over Alberts, de Einsteins van de smoothie.

"We leren jonge ondernemers netwerken"

Voka Vlaams-Brabant doet het goed op het gebied van jong, ondernemend geweld. Als we Brussel meerekenen heeft de regio drie afdelingen van Jong Voka, meer dan welke andere Voka regio ook. Niettemin kon de samenwerking tussen Jong Voka Zenne-Pajot, Jong Voka Leuven en Young Voka Metropolitan, dat Brussel bestrijkt, in het verleden beter. Daar komt nu verandering in.

Aan het woord:

Jong Voka Leuven: Arnout Van de Meulebroucke (Phished) en voorzitter Tom Damman (Herstelcenter.be)

Young Voka Metropolitan: Dries Vanneste (Entrakt Property Solutions) en voorzitster Sunita Van Heers (3E)

Jong Voka Zenne-Pajot: Christophe Dedoncker (Castaar) en voorzitter Maarten Meerts (Helon Architecten)

Lees dit artikel

"We leren jonge ondernemers netwerken"

Start-up Lizy breekt de leasingmarkt open voor kmo's

"Zeven op de tien kmo's is momenteel niet tevreden over hun leasing”, zo stelden start-up ondernemers Sam Heymans (24) en Vincent Castus (38) van het online-platform ‘Lizy’ vast. De reden: leasing zit wel al in de lift bij kmo's en ondernemers, maar die kunnen niet dezelfde prijs en service krijgen als grote ondernemingen die door hun grotere bestellingen betere voorwaarden krijgen. Bovendien is er veel onzekerheid over de toekomstige fiscaliteit en toegankelijkheid in lage-emissiezones. “En dus ontwikkelden we het online-platform ‘Lizy’”, zeggen beide digi-ondernemers. “We hebben één doel voor ogen: wagens leasen eenvoudiger, goedkoper en toegankelijker maken voor ondernemers net als wijzelf.”

Lees dit artikel

Start-up Lizy breekt de leasingmarkt open voor kmo's

Bloemen met een retro touch

Werken voor ondernemers doet zelf ondernemen. Als Soetkin Van Causbroeck niet tussen haar Voka-collega’s zit, dan kan je haar in haar garage vinden. Daar maakt ze allerlei boeketten en bloemstukken klaar als florist in bijberoep. Met ‘Tante Fin’s floral & retro deco’ combineert ze haar passie voor bloemen met haar liefde voor tweedehandsspullen. Zo kan je bij elk boeket ook kiezen voor een retro vaas. Vanaf deze zomer vind je Soetkin ook in haar eigen pop-upshop in Vilvoorde.

Lees dit artikel

Bloemen met een retro touch

De Einsteins van de smoothie

Het begon bij Alberts allemaal met de uitvinding van de automatische verdeelautomaat voor gepersonaliseerde smoothies. Al snel doken er partners op die rotsvast geloofden in het project. Carrefour bestelde intussen meerdere machines. ING kende het kapitaal toe voor de ontwikkeling van het concept. Dankzij die partners kon het oprichterstrio, Glenn Mathijssen, Philippe Hennin en Stefan Maas, zich richten op beleving, gezonde voeding en voortaan ook een merk. En dat merk laat van zich horen.

Lees dit artikel

De Einsteins van de smoothie

Welzijn in een startende onderneming

Denk je eraan om voor de eerste maal iemand aan te werven? En zie je het bos door de bomen niet meer? Dan kan dit artikel je alvast inzicht geven in de verplichtingen i.v.m. het welzijn op het werk van jouw nieuwe medewerker(s). Er zijn namelijk heel wat topics waar je als werkgever aan moet te denken.

Lees dit artikel

Welzijn in een startende onderneming

Dit artikel verscheen in het magazine Ondernemers, editie juni 2019.

Ondernemers

Contactpersonen

Cathy Van Kerckhoven

Relatiebeheerder - Coördinator Plato

Bie Gielen

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Rachida Bou M'Barek

Manager Bedrijfsrelaties | Coördinator Young Voka Metropolitan

Julie Haubourdin

Relatiebeheerder Groot Leuven

Proximus