Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Minister Vincent Van Peteghem (CD&V) op zomerstage bij Friesland-Campina

Minister Vincent Van Peteghem (CD&V) op zomerstage bij Friesland-Campina

  • 09/09/2021

Op donderdag 2 september 2021 organiseerde Voka een Voka Zomerstage bij Friesland Campina samen met Vincent Van Peteghem, Vice-eersteminister en Minister van Financiën, bevoegd voor de Coördinatie van de fraudebestrijding. De minister had 's ochtends al een bezoek aan CNH Industrial Services gebracht en trok erna naar Campina om nog meer ervaringen in de bedrijfswereld op te doen.

Dit bezoek ging van start met een toelichting door Managing Director Jeroen Van de Broek over 150 jaar Friesland Campina, een bedrijf met internationaal karakter en sterke focus op lokale verankering en duurzaamheid. Het duurzaam beleid van Friesland Campina loopt doorheen de hele keten van gras tot glas en werd uitvoerig toegelicht. Ook werd, door HR Director Stéphane De Schryver, even stilgestaan bij de impact van Corona op de medewerkers. Na afloop van beide presentaties brachten we een bezoek aan de productielocatie waar Plant Director Bianca Defruyt met veel passie toelichting gaf bij de verschillende stappen van het productieproces.

Na afloop gaf Vincent Van Peteghem het volgende mee: ‘Ik was voornamelijk positief verrast door het niveau van automatisatie en de aandacht voor duurzaamheid. Als minister van Financiën blijf ik hierop inzetten en wil ik mee ervoor zorgen dat we bij de top van Europa blijven.’

imu - vzw - headoffice
AW_Digitalisering
imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
Proximus
imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel