Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Minister van werk Pierre-Yves Dermagne (PS) maakt jongensdroom waar bij TUI Fly

Minister van werk Pierre-Yves Dermagne (PS) maakt jongensdroom waar bij TUI Fly

  • 30/08/2021

Op donderdag 26 augustus ging Pierre-Yves Dermagne op zomerstage bij TUI fly op de luchthaven van Zaventem. Als Federaal minister van Werk en Economie draaide hij mee op de Brusselse luchthaven, de 2de grootste economische motor van ons land met in normale tijden 24.000 directe arbeidsplaatsen en 40.000 indirecte jobs.

De minister werd ontvangen door G√ľnther Hofman, Managing Director TUI Fly en startte zijn stage met een bezoek aan de hangar waar vliegtuigen worden onderhouden en gerepareerd. Een dreamliner (Boeing 787) stond er op hem te wachten.

Minister Dermagne kon zijn jongensdroom waarmaken door in de cockpit van het vliegtuig te mogen plaatsnemen. Ready for take-off!

Nadien werd het operation control center bezocht, het hart van de activiteiten van TUI Fly op de luchthaven. Het enthousiasme en de passie voor de luchthavensector die TUI Fly met ons deelden waren inspirerend. De heer Elie Bruyninckx CEO TUI Western Region lichtte vervolgens toe wat de impact was van de COVID- crisis op de onderneming. De luchthaven draait nog steeds op minder dan de helft van het normale passagiersaantal.

De toeristische bestemmingen voor de winter zijn nog erg onduidelijk. TUI Fly vraagt dan ook de steun aan de sector te bestendigen, hetgeen minister Dermagne zou bepleiten binnen de Federale Regering zolang de internationale reisbeperkingen nog van kracht zijn.

imu - vzw - recupel
Proximus
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - headoffice
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering