Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Minister Hilde Crevits (CD&V) vindt verloren tablet van reiziger terug op Brussels Airport

Minister Hilde Crevits (CD&V) vindt verloren tablet van reiziger terug op Brussels Airport

  • 30/08/2021

Als de coronacrisis één sector midscheeps heeft getroffen, dan wel de luchtvaart. Minister Hilde Crevits kwam de luchthavengemeenschap een symbolisch hart onder de riem steken tijdens haar zomerstage. En ze vond en passant een verloren gewaande tablet van een reiziger terug.

Getooid in een groen ‘How can I help you’-hemdje trekt minister Hilde Crevits de vertrekhal van Brussels Airport in. De Minister doet wat het team van de luchthaven de hele zomer lang al doet: reizigers met de meest diverse vragen vooruithelpen.

Een toeriste is helemaal de kluts kwijt. Ze is haar tablet verloren in de vertrekhal. Waardoor haar vakantie in mineur dreigt te beginnen. Stagiaire Hilde Crevits kan haar trots amper onder controle houden wanneer de tablet net blijkt te zijn binnengebracht bij de verloren voorwerpen. Een tevreden toeriste en een tevreden stagiaire.

Ceo van Brussels Airport Company Arnaud Feist toont de minister ook een kant van de luchthaven die haast niemand te zien krijgt: het controlecentrum. In dat zenuwcentrum worden alle grondactiviteiten op de luchthaven gecoördineerd. Er gebeurt amper iets op de luchthaven dat niet van hieruit in de gaten kan worden gehouden.

De minister ontdekt in een stevig tempo de diversiteit aan activiteiten op de luchthaven. Ook al draait Brussels Airport nog steeds op slechts 50% van de normale passagierscapaciteit, ook een halve luchthaven vraagt 100% aandacht en een even kwaliteitsvolle dienstverlening als altijd.

De minister gelooft in een nieuwe bloeiende toekomst voor de luchthaven. Maar ze stelt wel één belangrijke voorwaarde: de luchtvaartactiviteiten moeten vergroenen en verduurzamen. Ceo Feist kan de minister verzekeren dat die vergroening al volop aan de gang is op Brussels Airport.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
Proximus
imu - vzw - headoffice