Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "Mijn droom? ik zou graag een heel truckdorp uitbouwen"

"Mijn droom? ik zou graag een heel truckdorp uitbouwen"

  • 24/10/2019

Tijdens De Rentree van Voka stonden een aantal ondernemers op het podium die met hun producten en diensten ook mee willen werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Vandaag zetten we Washville in de kijker. Als Truckwash wil het bedrijf iedereen alle kansen geven.

Hoe?

Washville hecht veel belang aan duurzaamheid en ecologie. Daarom beschikken ze over een eigen waterrecyclagesysteem en werken ze uitsluitend met ecologisch afbreekbare producten. Waarom? Om te voldoen aan alle strenge eisen en normen én om een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Bouchra Hashassi: "Het is mijn droom om hier nog veel verder in te gaan, en daarvoor zijn er nog vele mogelijkheden. Maar we doen het stapje na stapje."

Daarnaast wil het bedrijf een inclusief bedrijf zijn. "Bij ons is iedereen welkom. Man, vrouw, jong, oud, arm, rijk, met of zonder beperkingen of van welke afkomst ook. Ik wil niemand discrimineren, dus, laat dat duidelijk zijn, ook niet iemand die gewoon super gemotiveerd is en doodnormaal (lacht)."

"We zijn een commercieel bedrijf dat open staat voor iedereen. Ik ga altijd kijken hoe ik mensen die met een moeilijkheid kampen toch een kans kan geven of het werken voor hen makkelijker kan maken. Bijvoorbeeld, er staan bij ons wasmachines waar werknemers die het niet breed hebben hun was kunnendoen. We voorzien doen. We voorzien fietsen voor wie het moeilijk heeft om op het werk te geraken. We hebben voor een van onze werknemers met autisme de juiste omstandigheden gecreëerd zodat hij toch kan functioneren."

"En ja, daarmee knibbel je soms aan je marges. Sommige mensen zijn niet voor honderd procent inzetbaar. Maar het is een duidelijk keuzes die we gemaakt hebben en waar we ons ook willen aan houden."

Wat wil ze bereiken?

"Het Truckwash-verhaal is ontstaan in 2017. Mijn dertien jaar jongere broer was toen net truckchauffeur geworden en moest vaak ’s nachts rijden. Omdat ik me dan soms zorgen over hem maakte – ‘hij zal toch niet in slaap vallen’ – belde ik hem dan vaak op en hadden we lange gesprekken. Ik merkte dat er weinig voorzieningen waren voor truckchauffeurs, en daar wilde ik iets aan doen. Zo ontstond het idee van ‘Washville’, waarbij ik niet alleen vrachtwagens ecologisch wilde reinigen, maar waarbij ik ook de truckchauffeurs in de watten wilde leggen. Ze kunnen tijdens de wasbeurt ontspannenin een lounge, waar drankjes en gezonde voeding beschikbaar zijn." 

"Onze slogan is niet voor niets ‘we take care of our road heroes’. We willen bij Washville de chauffeurs echt een thuisgevoel geven."

"Mijn droom? Ik zou graag een heel truckdorp uitbouwen: waar alle faciliteiten voorzien zijn: een plek waar de chauffeurs zich kunnen verfrissen, aan beweging doen, waar ze gezond kunnen eten, een beetje tot rust kunnen komen. En dat allemaal op een ecologisch verantwoorde manier."

Contactpersoon

Katrien Stragier

Adviseur Strategische Communicatie

imu - vzw - obd
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel