Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mieke Maes (Duall): "Het moet allemaal nog duurzamer en innovatiever, maar dat motiveert ons"

Mieke Maes (Duall): "Het moet allemaal nog duurzamer en innovatiever, maar dat motiveert ons"

  • 19/02/2021

In 2005 startte Lieven Verpoorten als zelfstandige installateur voor verwarming, ventilatie en airconditioning. Zijn echtgenote Mieke Maes hielp na haar uren met de administratie. In 2010 stapte ze mee in de zaak. Inmiddels is ze algemeen directeur van een 25-koppig team en werkt ook haar zus bij Duall.

Mieke Maes Lieven Verpoorten (Duall)
Mieke Maes en haar man Lieven Verpoorten


Is het moeilijk om privé en werk gescheiden te houden als je met familie werkt?

Mieke: “Dat valt wel mee. We praten volgens de kinderen soms wat te veel over het werk. Maar we hebben heus nog een leven naast het bedrijf. Dat blijft belangrijk. En op de werkvloer vind ik het net voordelig dat je elkaar goed kent, dat je perfect weet waar elkaars prioriteiten en krachten liggen.”

Welke uitdagingen hebben jullie al getrotseerd?

“De grootste uitdaging was volgens mij de overgang van particulieren naar projecten. Het vergde heel wat aanpassing qua werkwijze, communicatie, productie, aankoop, prijsonderhandelingen, ... We moesten ook leren omgaan met strakke planningen. En natuurlijk vroeg het een andere mindset van onze medewerkers. In een privéwoonst met enkel de bewoner erbij een toestel installeren of op een grote werf in een team van arbeiders werken, dat is toch een verschil. Maar het is gelukt. Zo goed zelfs dat we nu enkel nog voor grote projecten werken, niet langer bij mensen thuis. Onze diensten voor kmo’s en projectontwikkelaars staan op punt.”
 

"Op de werkvloer vind ik het net voordelig dat je elkaar goed kent, dat je perfect weet waar elkaar prioriteiten en krachten liggen."
 

Was de coronacrisis ook een uitdaging?

“We mogen niet klagen. Toen de werven en retailwinkels gesloten waren, zijn we een vijftal weken gestopt maar sinds de herstart loopt alles vlot. We hebben zelfs ons kantoorgebouw gerenoveerd tijdens het bouwverlof om een optimale verluchting en voldoende afstand tussen de medewerkers te garanderen.”

Jullie nemen deel aan het Accelerotraject van Voka - KvK Limburg. Vanwaar die beslissing?

“Ik wil blijven bijleren. Ikzelf heb geen technische achtergrond, noch een managementopleiding of iets dergelijks. Dus volg ik al jaren allerlei bijscholingen, onder meer bij Voka. De MBA’s en MBA’s Advanced vond ik ook al erg interessant. En dankzij Accelero verdiep ik me nog meer in bedrijfsstrategie, financiële materie, leiderschap, ... Het helpt me om een helikopterview te krijgen van ons bedrijf. Want als je er middenin zit, verlies je soms het overzicht.”
 

"Het Accelero-traject helpt met om een helikopterview te krijgen van ons bedrijf, want als je er middenin zit, verlies je soms het overzicht."
 

Je job blijft dus boeien?

“Absoluut. We zetelen nu al enkele jaren met drie in het directieteam – mijn man, de operationeel manager en ikzelf – en dat werkt prima. We vullen elkaar aan en kennen elkaars sterktes. Bovendien vind ik ook dat we in een mooie sector werken. Een sector die blijft vernieuwen. De lat ligt elke keer wat hoger. Het moet nóg duurzamer, nóg innovatiever. Dat motiveert ons.”

Hoe ziet de toekomst van Duall eruit? Verwacht je dat je kinderen je opvolgen?

“Onze kinderen krijgen volledig de vrije keuze. Ze mogen hun eigen weg volgen en die moét echt niet naar Duall leiden. Ik hoop gewoon dat we altijd een stevig en gezond bedrijf blijven met een degelijke reputatie. Dat we blijven garant staan voor veel technische kennis en ervaring.”

Boost de snelle groei van jouw bedrijf!

Mieke Maes nam dankzij haar deelname aan het Accelero-traject stappen vooruit met Duall. Dit langlopende en diepgaande traject is afgestemd op de specifieke noden van (snel)groeiende bedrijven. Maak jouw bedrijf groeiklaar!

Meer weten over Accelero? Klik hier!

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Accelero, de incubator voor ondernemingen met (snelle) groeiambities