Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Michiel Corthouts: "Virtueel opleveren wordt de toekomst"

Michiel Corthouts: "Virtueel opleveren wordt de toekomst"

  • 25/11/2020

In de rubriek 'Het Schaduwkabinet' van ons magazine Bedrijvig Limburg geven we het woord aan een ondernemer omtrent een actueel topic. Michiel Corthouts is zaakvoerder van Engenius en gelooft sterk dat virtuele oplevering in de bouwsector het ‘nieuwe normaal’ wordt.

"In deze vreemde coronatijden zien we één belangrijke constante: de digitale evolutie valt niet meer weg te denken. In de bouwsector waait er al langer een digitale wind: virtueel opleveren. We stellen vast dat de overgrote meerderheid van ontwerpers, studiebureaus en aannemers nog niet mee zijn. Nochtans zijn Belgen geen modulaire bouwers en bouwen we nagenoeg alles op maat. Dat vraagt om een intensere samenwerking en coördinatie tussen verschillende bouwberoepen en de klant.

"Dankzij een digitale aanpak kan je met alle betrokken partijen veel gemakkelijker problemen vermijden, communiceren en coördineren."

Dankzij een digitale aanpak kan je met alle betrokken partijen veel gemakkelijker problemen vermijden, communiceren en coördineren. De rendementswinsten zijn enorm ten opzichte van de duurdere ontwerp- en studiekosten. Hiervoor moeten weliswaar alle partijen die transitie maken.

Laat ons daarom eerst de werf digitaal bouwen en ook virtueel opleveren vooraleer we “een schup” in de grond steken. Kortom, een goede werfvoorbereiding op een digitale manier met tools als clash detectie, 3d modellen, bim enzovoort.

Voor ons is de virtuele oplevering alvast een evidentie, maar met zekerheid is het voor de hele bouwsector zonder meer de toekomst!"

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie