Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • MIAA: architect geeft persoonlijk meubeladvies op maat

MIAA: architect geeft persoonlijk meubeladvies op maat

  • 10/03/2023

Van zijn pop-up winkel in Halle tot advies op maat bij bedrijven en particulieren thuis

Architect en meubelontwerper Stein Dedobbeleer startte in september 2021 met MIAA. De naam is geen vernoeming naar zijn vrouw of dochter, maar staat voor Meubel Interieur & Architectuur Advies. Wat hem anders maakt dan andere adviesbureaus rond interieur? Het feit dat hij persoonlijk advies geeft aan particulieren én bedrijven over meubels die het best in een ruimte en bij de gewoontes van de gebruiker passen. Hoe hij het doet? Door op bezoek te gaan bij mensen en ondernemingen en door out of the box te denken. “We maken voorstellen op maat van de klant. Tientallen meubelzaken afgaan op zoek naar dé perfecte zetel, dat hoeven mensen bij mij niet doen.”  

Naast advies op maat bieden bij mensen en bedrijven thuis opende Stein Dedobbeleer enkele maanden geleden een pop up winkel in Halle. Geen grote toonzaal waar je door de veelheid aan meubels door het bos de bomen niet meer kan zien, maar wel een interieurstudio, met meubels van secuur uitgekozen merken, vooral Belgische, Nederlandse en Scandinavische. “Voor mij is interieur als een Zwitsers zakmes, het je kunnen verrassen op vlak van functie, esthetiek en comfort. Flexibel kunnen denken en de ruimte kunnen aanpassen naargelang de inrichting die je op een bepaald moment in je leven nodig hebt is zeer belangrijk en duurzaam.” 

Grootvader meubelmaker  

De passie voor interieur heeft Stein Dedobbeleer al van kindsaf aan. Zijn grootvader was schrijnwerker en hij mocht er in de zomer vakantiejobs bij doen. Ondertussen studeerde hij af als architect, en volgde in Mechelen een opleiding tot meubelontwerper. Interieur bleef belangrijk voor hem, maar geraakte toch wat op de achtergrond. Tot hij tijdens de coronacrisis begon na te denken over wat hem écht blij maakte. Dat bleek te zijn: “heel goed gemaakte dingen, die perfect doen waarvoor ze ontworpen zijn en bovendien ook mooi zijn.”  Met deze criteria in gedachten startte hij MIAA op. “Ik kan ondernemers alleen maar aanraden om te doen wat je graag doet. Dat geeft zoveel voldoening en waardering. Zeker in mijn job werkt dit bovendien ook heel aanstekelijk. Ik word er blij van, en mijn klanten ook.”  

 

ingebouwde kast

Stand up, start up  

Stein Dedobbeleer volgde eerst een stand-up traject bij Voka-KvK Vlaams-Brabant, om daarna over te stappen naar een start-up traject. “Ik waardeer deze ontmoetingen enorm. Zeker als solo-ondernemer is het fijn om een klankbord te hebben en om zo te kunnen nadenken over wat je aan het doen bent en hoe je het kan verbeteren. Je wordt constant uitgedaagd door de andere mensen in je groep – en vraagt je vaak af hoe het nu kan dat je dààr nog niet aan gedacht had.”  

Wat de toekomst brengt, staat nog niet helemaal vast. Het wordt een combinatie van verkoop van los meubilair in zijn pop-up winkel in Halle, maar ook van verbouwingen en persoonlijk advies bij het inrichten van huiskamers en/of kantoren. “En wie weet maak ik zelf ook wel meubels, op basis van de ontwerpen die ik al heb gemaakt.”   

Stein Dedobbeleer

 

Je wordt in een Bryo-traject constant uitgedaagd door de andere mensen in je groep - en vraagt je vaak af hoe het nu kan dat je dààr nog niet aan gedacht had.

VormInteresse gekregen om zelf te starten met je eigen onderneming? Wij helpen je graag op weg! Meer info op https://www.voka.be/bryo of contacteer onze adviseurs.  

Contactpersonen

Veronique Mestdagh

Manager Ondernemerschap

Sofie Vermeir

Adviseur Bryo Starten / Snelle Groei

Dyls februari2024
Proximus

Artikel uit publicatie