Skip to main content
  • Nieuws
  • Mia Hoebrechts (Linkkado): “Dankzij de OndernemersUniversiteit heb ik mijn angst voor het onbekende overwonnen”

Mia Hoebrechts (Linkkado): “Dankzij de OndernemersUniversiteit heb ik mijn angst voor het onbekende overwonnen”

  • 30/07/2020

Mia Hoebrechts is samen met haar man Rudi Geurts zaakvoerder van Linkkado. Hun zaak is gespecialiseerd in gepersonaliseerde bedrijfskleding en originele relatiegeschenken vanuit het hart. Meedenken en persoonlijk contact staan centraal in hun aanpak. Tot voor kort waren hun belangrijkste marketingtools mond-tot-mondreclame, kwaliteitsvolle producten en een inspirerende toonzaal waar klanten de kleding en relatiegeschenken echt kunnen beleven. Mia nam vorig jaar deel aan de OndernemersUniversiteit waardoor ze nu niet enkel werkt in haar zaak, maar ook aan haar zaak.

Mia Linkkado

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

“Ik heb een hr-achtergrond en zette mijn eerste professionele stappen als hr-manager in loondienst. Later ben ik als freelance hr-manager aan de slag gegaan, omdat ik meer tijd wilde hebben om Rudi te ondersteunen in Linkkado. Omdat onze zaak bleef groeien, heb ik drie jaar geleden mijn freelance activiteiten teruggeschroefd tot enkele loopbaanbegeleidingsprojecten.”

Wat vind je het leukste aan ondernemer zijn?

“De zelfstandigheid. Je eigen ding kunnen doen, initiatieven nemen en het gevoel hebben dat je samen iets realiseert. Daarnaast vind ik het heel fijn om andere ondernemers te ontmoeten. Ondernemers inspireren en verrijken elkaar door hun ervaringen te delen. En het feit dat je met je dienstverlening klanten oprecht blij kunt maken, schenkt me veel voldoening.”

Wat was de moeilijkste professionele beslissing die je hebt moeten nemen?

“De beslissing om mijn statuut als loontrekkende in te wisselen voor een bestaan als zelfstandige in hoofdberoep. Het was niet gemakkelijk om afscheid te nemen van mijn hr-activiteiten, maar het was nodig om Linkkado verder uit te bouwen. Hoe graag ik mijn job ook deed, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze.”

Wat zijn de uitdagingen waarvoor je onderneming staat?

“Dit jaar zal die uitdaging voor veel bedrijven dezelfde zijn: ondanks de coronacrisis toch nog een goed jaar draaien. Daar zijn we nu hard voor aan het werken. We geven onze toonzaal een make-over, gaan voor nog meer inspirerende en originele geschenken én zetten volop in op sociale media.”

Waarom heb je aan de OndernemersUniversiteit deelgenomen?

Mia: “Eigenlijk om mijn angst voor het onbekende te overwinnen. Digitale marketing en sociale media waren voor mij een ver-van-mijn-bedshow. Ik wilde de opportuniteiten leren kennen. Dat had ik beter eerder gedaan. Vroeger zag ik digitale marketing en sociale media als iets wat geld kost. Nu weet ik dat het geld opbrengt. Erin investeren loont. Iedereen zou het moeten doen! Bovendien spreek ik nu met enige kennis van zaken met onze externe partner aan wie we onze digitale marketing uitbesteden.”

"Vroeger zag ik digitale marketing en sociale media als iets wat geld kost. Nu weet ik dat het geld opbrengt."

Welk effect heeft je deelname gehad?

 “De mensen van de OndernemersUniversiteit hebben me ook dat duwtje gegeven dat ik nodig had om een webshop te bouwen. Ik speelde al langer met dat idee. Zeker in coronatijd was die webshop een meerwaarde. Bovendien is mijn koudwatervrees op het vlak van digitale marketing en sociale media nu helemaal weg.”

Hoe heb je de OndernemersUniversiteit ervaren?

“Heel positief! De lesgevers waren heel toegankelijk en de aanpak was erg hands-on. Zo namen we tijdens de lessen bijvoorbeeld onze eigen websites onder de loep. Het was een aangename en leerzame ervaring. Zeker de moeite waard!”

Verhoog je kennis in specifieke vakdomeinen! 

  • De OndernemersUniversiteit is een uniek concept voor eigenaars-ondernemers dat je de kans geeft om je persoonlijke inzichten te verruimen. In vier clusters, Financiën, Sales, Leiderschap en Strategie, kan je groeien als ondernemer.
     
  • Klik hier en lees meer over de OndernemersUniversiteit!

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers