Skip to main content

Metropolitan Cultural Night

  • 14/11/2019

Kaaitheater geeft ondernemers creatief bad

Voka Metropolitan was voor zijn jaarlijkse Cultural Night te gast in het Kaaitheater. De deelnemers kregen er een inspirerend creatief bad. Ze maakten het proces van het geld als motor van de samenleving, en maakten een podiumact met hun herinneringen. Bedrijven kunnen veel leren van kunsthuizen.

We waren 13 november te gast in het prachtige art-decotheater aan het Sainctelettesquare, de thuisbasis van het Kaaitheater. Met een uitgesproken internationaal karakter speelt het Kaaitheater reeds decennia een toonaangevende rol bij het presenteren van artiesten actief in diverse podiumkusten. Zo werd het dansgezelschap Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker hier gelanceerd. Het Kaaitheater trekt jaarlijks een 60.000 bezoekers, met een 230 voorstellingen en 1.400 andere activiteiten (zoals repetities, inleidingen en nagesprekken, lezingen en debatten,...). Maatschappelijke en ecologische thema’s zitten steevast verweven doorheen het seizoen.

We werden ontvangen door het kersverse directeursduo Barbara Van Lindt en Agnès Quackles. Hun leidmotief: How to  be many? “We willen inclusief zijn en de meerstemmigheid van de stad binnen halen. We willen de voorhoede zijn van een pluriforme canon”, aldus Van Lindt. “We focussen op innovatie, door drempels weg te halen voor geïnteresseerde niet-bezoekers, en door een podium te geven aan bepaalde groepen die weinig vertegenwoordigd zijn.”

Het Kaaitheater wordt in belangrijke mate gefinancierd door de Vlaamse overheid. De aangekondigde besparingen in de culturele sector zullen een belangrijke impact hebben. “Dertig procent van ons aanbod is bedreigd”, rekende  Barbara Van Lindt reeds voor.  “Op termijn wordt de O&O-afdeling van de Vlaamse kustenwereld wegbezuinigd”, waarschuwde ze. “Dat is slecht voor het publiek, maar ook voor de economie.”

De directie wil meer middelen halen uit publiciteit en het verhuren van zalen, met technische uitrusting en horecavoorzieningen voor voorstellingen, lezingen, debatten, seminaries, congressen, recepties en meer. De deelnemers aan de Cultural Night kregen een artistiek programma aangeboden. In een eerste luik figureerden ze als jury in een proces tegen geld als oorzaak van leed in de wereld. Het gaf veel stof tot nadenken. In een tweede deel werden ze uitgedaagd om met bepaalde persoonlijke herinneringen creatief te zijn, met tekeningen, woorden en dans.
 

Herbeleef de Metropolitan Cultural Night

Herbeleef de Metropolitan Cultural Night

Interesse in publiciteit en huren van infrastructuur bij Kaaitheater, contacteer Jonas Maes, jonas.maes@kaaitheater.be, mob: 0495/32 02 35

Contactpersoon

Artikel uit publicatie

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
SD  Worx
Logo KPMG