Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Metaalverwerker van oude F-16's en legertanks wint award 'Voka Lokaal Kempen Oost'

Metaalverwerker van oude F-16's en legertanks wint award 'Voka Lokaal Kempen Oost'

  • 08/05/2023

Vanhees Metalen uit Mol heeft zonet de Voka Lokaal-award voor de regio Kempen Oost gewonnen. De metaalverwerker - van onder meer oude F-16's en legertanks - is uitgegroeid tot een volwaardig recyclagebedrijf. Het verwerkt nu al elk jaar 120.000 ton aan oude metalen. "We willen gezond blijven groeien en er staan al uitbreidingen gepland", zeggen Jo en Fernand Vanhees.

Nog de hele maand mei zet Voka Mechelen-Kempen negen inspirerende bedrijven uit de regio in de spotlights. Ze zijn allemaal kanshebbers voor de Voka Prijs Ondernemen 2023. De derde genomineerde is vandaag bekendgemaakt: Vanhees Metalen uit Mol. De zaakvoerders werden verrast op de werkvloer. Door een opvallende verschijning.

"We willen gezond blijven groeien. In 2006 verwerkten we ongeveer 60.000 ton aan oude metalen per jaar. Nu zitten we op 120.000 ton. We zijn uitgegroeid tot een volwaardig recyclagebedrijf. Met de focus op oude metalen", zegt Jo Vanhees, de vijfde generatie binnen het familiebedrijf. "We doen alles: van het inzamelen van oude metalen tot het volledig verwerken van die metalen. We maken er nieuwe grondstoffen van. Zo kunnen we verder leveren aan staal- en metaalfabrieken".

"Eén van onze klanten is Defensie. We hebben een officieel contract met hen om bijvoorbeeld oude tanks en F-16's te verwerken. Maar ook elke particulier is hier welkom om oude metalen binnen te brengen", zegt Fernand Van Hees.

Publieksprijs

Vanaf 1 juni kan iedereen hier een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete bedrijf. Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 28 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2023 wordt.